Hirdetés
Archivum

Cheryl Ford a Brno legfrissebb igazolása:

:

Hirdetés

Tovább erõsítette keretét a Frisco Sika Brno, miután szerzõdtették az évtized közepén sikert-sikerre halmozó Cheryl Fordot. A 29 esztendõs kosaras hosszú kihagyás után a cseheknél szeretné visszanyerni régi formáját.

A legendás kosárlabdázó, Karl Malone lánya 2003-ban az év újonca lett a WNBA-ben, ahol a Detroit Schock színeiben mutatkozott be. Ford a detroiti gárdánál 234 meccsen lépett pályára, ebbõl 232 találkozón kezdõként, miközben csapatát 2003-ban, 2006-ban és 2008-ban WNBA bajnoki címig vezette.

Cheryl Ford Európában is letette a névjegyét, 2006/2007-ben a Jekatyerinburg, míg azt megelõzõen az izraeli Ramat Hasharon színeiben remekelt. A louisianai kosaras 2006-ban tagja volt a világbajnokságon bronzérmet szerzõ amerikai válogatottnak is.

A 29 esztendõs kosárlabdázó számára az elmúlt esztendõ végén kezdõdtek a problémák. Térdsérülés miatt mindössze két meccsen léphetett pályára a CCC Polkowice színeiben, majd a teljes WNBA évadot ki kellett hagynia.


A Frisco Sika Brno kerete:
Cheryl Ford, Louice Halvarsson, Alena Hanusová, Romana Hejdova, Barbora Kaspárková, Tereza Sedlácková, Monika Sívrová, Jelena Skerovics, Romana Stehlíková és Pavla Svrdlíková.

Hirdetés