Hirdetés
USA

Cheryl Reeve az új amerikai szövetségi kapitány:

:

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés

Az USA Basketball bejelentette, hogy az előttünk álló olimpiai ciklusban, tehát a 2024-es párizsi ötkarikás játékok végéig Cheryl Reeve lesz az Egyesült Államok női kosárlabda válogatottjának szövetségi kapitánya.

A bejelentés nem váratlan. Az előző szövetségi kapitány Dawn Staley a tokiói olimpia fináléját követően már bejelentette távozását. A WNBA-ben a Minnesota Lynx gárdáját irányító Cheryl Reeve 2014 óta dolgozik a válogatott mellett másodedzőként. Még Geno Auriemma munkáját is segítette. Két világbajnoki és két olimpiai aranyérem során működött közre.

Az előző olimpiai ciklusban Cheryl Reeve már kétszer is irányította beugró vezetőedzőként az amerikai válogatottat, amikor Dawn Staley az egyetemi kötelezettségei miatt nem ért rá. A 2019/2020-es egyetemi turné alkalmával, illetve a 2020-as belgrádi olimpiai selejtezőn.

Az amerikai válogatott legközelebb februárban lép pályára, amikor Washingtonban világbajnoki selejtezőn szerepel. Az Egyesült Államok számára az egy tét nélküli esemény, hiszen biztosan világbajnoki résztvevők, de az új olimpiai ciklus elindítása miatt fontos szerepet tölt be.

Cheryl Reeve hatszoros WNBA-bajnok szakvezető és három alkalommal (2011, 2016, 2020) az év edzője címet is megkapta a ligában.

Hirdetés