Hirdetés
USA

Chicagóban nem látják realitását a WNBA szezonnak:

:

Hirdetés

A Chicago Sun Times közölt egy összeállítást a WNBA-ben szereplő Chicago Sky jövőjéről. A klubnál nem túl bizakodóak az idei évaddal kapcsolatban.

Jantel Lavender, a Sky egyik legrutinosabb játékosa, karakteresen fogalmazott. Oltóanyag nélkül nem látja annak realitását, hogy pályára lépjenek.

Nem látom, hogy vakcina nélkül hogyan rendeznék meg a szezont. Nem tűnik megvalósíthatónak, hogy egy helyszínen legyen minden csapat. Előremutatóbb lenne, ha kivárnánk és látnánk, hogy innen merre indul el az élet.

– mondta Jantel Lavender, aki elsősorban amiatt tart, hogy a gazdasági szempontok felülírják az egészségügyi előírások betartását. A játékos szerint mindenki veszíteni fog, akár lesz szezon, akár nem. A tulajdonosoknak mindenképpen veszteséget kell elkönyvelniük, miközben mindenki más kockáztatja az egészségét, aki pályára lép vagy a meccsek lebonyolításában közreműködik.

Távolinak tűnik a szezon, de félő, hogy gazdasági okok miatt erőltetni fogják.

– tette hozzá.

Chicago Sky azon WNBA klubok közé tartozik, melyek mögött nem áll tőkeerős nagy sportvállalkozás. Többségi tulajdonosa egy helyi ingatlanfejlesztő Michael Alter, aki a sportág iránti rajongásból, de a tengerentúli profi ligákhoz képest szűkös keretekből üzemelteti a csapatot.

A bevételeik 40%-a a jegyeladásokból származik. A zárt kapus meccsek komoly veszteséget okoznának, ráadásul rengeteg kérdést felvetnének.

Hogy néznének ki ezek a rendezvények, akár gazdaságilag, akár a sportélményt tekintve. A játékosok vagy éppen a televíziós közvetítések szempontjából. Nem tudjuk, hogy mikor és milyen formában fogunk kezdeni, de a veszteségek hatalmasak.

– mondta a klubtulajdonos, aki összességében mégis bizakodó. Kidolgoztak egy rendszert, hogy a bérletek és  a télen megkezdődött jegyértékesítés alkalmával már eladott belépők érvényesek lesznek az esetleges későbbi új időpontra. Aki ezzel nem tud élni, az kupont kap, amit később beválthat.

Bizakodó vagyok, úgy érzem a sportág meg tudja csinálni. Rengeteg dolgot kell kezelnünk. Számtalan olyan terület van, amit nem tudunk irányítani. Van azonban olyan, amit tudunk és ott próbálunk jó döntéseket hozni. A legtöbb ilyen terület az egészségügyi előírásokra vonatkozik. Szoros együttműködésben vagyunk a hatóságokkal és készítjük elő az újranyitást.

Fotó: WNBA

Hirdetés