Hirdetés
Archivum

Cierra Bravard a PEAC-Pécs új centere:

:

Hirdetés

A PEAC-Pécs a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Cierra Bravard személyében egy 193 cm magas, 29 esztendõs amerikai centert szerzõdtetett. Részletek a klub közleményében.

Forrás: PEAC-Pécs hivatalos honlap

Forrás: PEAC-Pécs hivatalos honlap

A 193 cm magas, 29 esztendõs amerikai center, Cierra Bravard a francia Tarbes együttesétõl érkezik hozzánk, de korábban kosárlabdázott a Basket Landes csapatánál is.

– Végre kiválasztottuk azt a játékost, akire az ötös poszton tudunk számítani, a hiányzó láncszemünk neve Cierra Bravard, akivel a napokban írtuk alá az idény végéig szóló kontraktusát – mondta csapatunk ügyvezetõje. Kond Árpád elmondta, hogy Bravard stabil, jó fizikumú center, akire fontos szerep vár mindkét palánk alatt. – Új centerünk erõs csapatoknál és nívós bajnokságokban is letette a névjegyét, több forrásból is leinformáltuk, és kifejezetten pozitív visszajelzéseket kaptunk róla. Bízunk benne, hogy Pécsett is jól illeszkedik be a csapatunkba, és ötös poszton hozzásegít minket céljaink eléréséhez. Cierra Bravard csapatunk harmadik külföldi játékosa, és elképzelhetõ, hogy nem az utolsó légiós-igazolásunk a szezonra.

Cierra Bravard 1989. október 14-én született, egyetemi évei alatt a Florida State csapatában kosárlabdázott 2008 és 2012 között, ugyanazon az egyetemen, ahol másik tengerentúli légiósunk, Maegan Conwright is végzett. Bravard megtapasztalhatta a WNBA világát is, az egyetem után, 2012-ben a San Antonio Silver Starsnál töltötte az elõszezont. Elsõ európai klubcsapata a spanyol Uni Girona, 2012 és 2014 között két szezont töltött el Gironában, kis köztes izraeli kitérõvel. A második szezonja remekül sikerült a spanyoloknál, csapatával az ötödik helyen zárt, 11 mérkõzés alatt 14,9 pont és 8,1 lepattanós átlagot hozott. Cierra a következõ szezonban Görögországban légióskodott, az AEO Poretas Voulas együttesénél is remek mutatókkal rendelkezett (14,4 pont, 7,9 lepattanó).

A hárompontos vonalon túlról is eredményesen kísérletezõ játékos a 2015/2016-os idényre visszatért Spanyolországba, ezúttal azonban az IDK Gipuzkoa Universidad del Pais Vasco csapatához szerzõdött, ahol 16,6 pont és 10,9 lepattanó volt az átlaga. Spanyolország után a francia bajnokság következett Bravard életében, ahol az elõzõ három idényét töltötte. 2016 és 2018 között két szezonon át a mostani Európa Kupás ellenfelünknél, a Basket Landes csapatánál kosárlabdázott, az elõzõ idényben pedig a Tarbes Gespe Bigorre volt a klubja és mindkét csapatával szerepelt a nemzetközi porondon is.

A Basket Landesnél eltöltött elsõ idényében a hatodik helyen zárt a bajnokságban csapatával. Cierra Bravard pedig remek egyéni statisztikákkal járult hozzá csapata eredményeihez: az Európa Kupában 15,6 pont és 4,5 lepattanó, a bajnokságban pedig 11,5 pont és öt lepattanó volt az átlaga. A tavalyi szezonban kisebb sérülés miatt néhány mérkõzést kihagyott a Tarbes-nál, de az átlagait tekintve így is a csapat egyik erõssége volt, az Európa Kupában 12 pontot és 4 lepattanót hozott meccsenként.

Cierra Bravard augusztus 18-án érkezik Pécsre és kapcsolódik be csapatunk munkájába.

Hirdetés