Hirdetés
Magyarország

Cierra Burdick az NKA Universitas PEAC új igazolása:

:

Hirdetés

Alakul az NKA Universitas PEAC kerete a 2022/2023-as idényre.  A klub első új szerzeménye a 28 éves, 188 cm magas amerikai erőcsatár, Cierra Burdick, aki jelenleg hazája válogatottjával 3×3-as VB-n játszik Antwerpenben – írja a klub honlapja. 

A 28 esztendős, 188 cm magas, 73 kg-s Cierra Burdick neve rendkívül jól cseng a szakágban. Nem lenne meglepő, ha az erőcsatár a bajnokság legjobbjai között szerepelne a liga különböző ranglistáin. A kiváló játékos jelenleg az amerikai 3×3-as válogatott tagjaként az anwerpeni 3×3-as világbajnokságon szerepel az Egyesült Államok csapatával. A francia bajnoki döntőig jutó Lyon együttesétől szerződött Pécsre, de korábban kitűnő mutatókat (13,4 pont, 11,3 lepattanós dupla-duplákat) produkált a lengyel Bydgoszcz és a Sleza Wroclaw csapatainak színeiben.

– Cierra leigazolását prioritásként kezeltük, a klub minden lehetséges lépést megtett annak érdekében, hogy pécsi színekben láthassuk őt a következő szezonban – mondta el klubigazgató, Hartung Anita.

– Nagy büszkeség számunkra, hogy ez sikerült, és személyében egy kiváló, rutinos amerikai válogatott játékossal sikerült bővíteni a keretünket. Cierra rendkívül jól mozog a palánk alatt, igazi erőcsatár aki magas játék intelligenciával és kiváló fizikummal rendelkezik – jellemezte az új játékost Hartung Anita, aki Belgiumban személyesen nézi meg Burdick szereplését.

Burdick korábban az amerikai válogatottal U19-es világbajnokságot nyert, profiként kosárlabdázott Izraelben, Olaszországban, Oroszországban és a WNBA-ben őt draftoló Los Angeles, majd az Atlanta mezét ölthette magára.

Örültem a megkeresésnek, és tetszett, hogy magas célokat fogalmazott meg a vezetőség. Nem jártam még Magyarországon, de ismerős számomra több játékos és csapat is.  Nagyon örülök neki, hogy egy utánpótlás akadémia felnőtt csapatához igazoltam, mert mindig is szenvedélyem volt a fiatalokkal való munka. Sűrű a nyári programom a Team USA 3×3 válogatott programok miatt, de szeretem a kihívásokat, és hiszek a befektetett munka eredményében. Próbálok minél hamarabb csatlakozni a csapathoz, hogy együtt tudjunk készülni az előttünk álló feladatokra! Hajrá Pécs!

– mondta Cierra Burdick a klub honlapján.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Kiss Virág, Simon Zsófia és Wentzel Nóra meghosszabbította pécsi szerződését, Szücs Réka és Ilina Selcova pedig az előző szezonban két évre szóló kontraktust írt alá, azaz a csapat tapasztalt magyar magját – a visszavonuló csapatkapitány, Sarok Nikit kivéve – sikerült együtt tartani.

Hirdetés