Hirdetés
Archivum

Ciglarnak és Sujanovának is tartozik a Gyõr:

:

Hirdetés

A FIBA illetékes szervezete, a genfi székhelyû Basketball Arbitral Tribunal (BAT) határozatot hozott Iva Ciglar és Edita Sujanova ügyében. A két játékosnak a Gyõr összesen 39340 euróval, mai árfolyamon 11.7 millió forinttal tartozik.

Iva Ciglar az elmaradt prémiumok miatt jelentette fel a gyõri csapatot és a BAT a horvát irányítónak adott igazat. A Gyõrnek 8 ezer eurót kell kifizetnie.

A magyar együttes Sujanovának jóval nagyobb összeggel tartozik. Sérülés miatt a tavalyi szezon második felét kihagyó cseh centernek 18480 eurót még a 45 ezer eurós alapbérébõl sem fizetett ki a Gyõr és emellett 9 euró bónusszal tartoznak neki.

A BAT határozatából kiderül, hogy ezen felül a kifizetések csúszása miatti késedelmi kamatok 3860 eurót tesznek ki és még ki kell fizetni a játékos csehországi gyógykezelésének költségeit is, ami 18229 cseh koronát, azaz 210 ezer forintot jelent.

A határozatból az is kiderül, hogy a Gyõr januárban kísérletet tett Edita Sujanovával és az ügynökével az elmaradt kifizetések átütemezésérõl történõ megállapodásra. Ennek értelmében február 25-ig 11.480 eurót fizetett volna ki a Gyõr, majd március 30-ig 22.000 eurót és az 18299 cseh koronát. A játékos azonban ebbe nem ment bele.

A határozatok letölthetõek angolul az alábbi linkeken:

Hirdetés