Hirdetés
Archivum

Címvédés Ausztráliában:

:

Hirdetés

Ismételte magát a történelem az ausztrál nõi profi ligában. A WNBL vasárnap rendezett nagydöntõjét a Bendigo Spirit és a Townsville Fire vívta. A Bendigo megvédte címét a sorozatban, míg a döntõ MVP-je a tavalyi évhez hasonlóan az egykoron Pécsett is megforduló Kelsey Griffin lett.

Egy évvel ezelõtt még meglepetésnek tituláltuk a Bendigo és a Townsville döntõjét, de idén is bizonyította a két gárda, hogy jelenleg a legjobbak Ausztráliában. A bajnoki alapszakasz végén a Bendigo mellett a Dandenong, a Townsville és a Melbourne jutott a legjobb négy közé. Az elõdöntõk alkalmával a Bendigo könnyedén érvényesítette fölényét, míg a Townsville hatalmas csatában a Dandenong otthonában aratott 3 pontos gyõzelmet.

Elõvételben elkelt minden jegy a Bendigo csarnokában rendezett döntõre. A 2500 nézõ azt láthatta, hogy a kedvenceik már az elsõ negyedben 8 pontos elõnyt alakítanak ki. A Townsville a harmadik negyedre ledolgozta a korán összeszedett hátrányát. A záró szakasz elején azonban a Bendigo egy 9-0-s futással ismét ellépett és megérdemelt gyõzelmet aratott. Kelsey Griffin 28 pontot és 15 lepattanót jegyzett és ezzel az egész mezõny legeredményesebbje lett.

Eredmény

Bendigo Spirit – Townsville Fire 94-83 (25-17, 21-24, 24-28, 24-14)

Hirdetés