Hirdetés
Magyarország

Címvédőként érkezik a Csata DSE a Hepp Kupa négyes döntőjére:

:

Hirdetés

A Csata DSE B-csoportos csapata a hétvégén Sopronban, a Hepp Kupa végjátékán szerepel. Tavaly nem kis meglepetésre összejött a végső győzelem Gyöngyösi Jankáéknak – a papírforma idén sem mellettük szól.

A Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia és az Ajka legyőzésével idén is kivívta a legjobb négy közé jutást Bódi Ferenc együttese. A második vonalban edződő Csata DSE keretében – az edzők mellett – jelenleg két olyan játékos is van, aki a Ludovika-FCSM Csata mérkőzésein is szóhoz jut. Strausz Edina és Gyöngyösi Janka is pályára léphet a soproni négyes döntőben, nem lesz ott viszont a csapatban a kézsérüléséből gyógyuló Toman Petra.

Címvédőként érkezik a Csata DSE Sopronba – tavaly Szekszárdon két szép bravúrt bemutatva nyerte meg a csapat a Hepp Kupát.

“Akkor is a Szekszárddal játszottunk az elődöntőben, majd a fináléban a BKG ellen olyan elképesztően jó napot fogtunk ki, hogy állva hagytuk a Piros csoportot később megnyerő, ősz óta élvonalbeli BKG-t. Ragyogó teljesítmények jöttek a lányoktól, de a nagybetűs CSAPAT érte el ezt a sikert” – emlékezett vissza Bódi Ferenc az egy évvel ezelőtti kupavégjátékra.

“Nagyon fiatal csapatunk van, főleg kadett és junior korú játékosokkal. Kevés a tapasztalatunk, ami hátrányt jelent, de cserébe gyorsabban regenerálódunk a két meccs között és több energiát vihetünk a pályára. Gyakorlunk és élvezni fogjuk a játékot” – mondta Strausz Edina, majd kitért arra is, hogy egy ideje már a felnőtt csapatunk edzéseit látogatja. “Agresszív belső posztos játékot várok magamtól. Védekezésben dominálni szeretnék, elkerülve a könnyű gólokat, és jó kizárásokkal megszerezni a lepattanókat mindkét oldalon.” – fogalmazott a fővárosiak fiatal centere.

A még mindit csak 17 éves Gyöngyösi Janka az idei csapatban egyike a legrutinosabb játékosoknak, így ő is tudja, hogy most már több felelősséget kell vállalnia a pályán. “Próbálok segíteni a kicsiknek, amiben csak tudok. Mindig nagy élmény egy ilyen torna. Bízom benne, hogy meg tudom mutatni, amit a felnőtt mezőnyben megtanultam, és a rám váró korosztályos versenyek előtt is sokat ad ez a finálé.” – mondta Gyöngyösi Janka.

Sajnos nagyon nem ideális a csapat összetétele, de ezzel többet nem is szeretnénk foglalkozni. Akik rendelkezésre állnak, azokkal próbáljuk meg kihozni a legjobbat a hétvégéből. Az eredmény nem elsődleges a lányok számára, de egyáltalán nem feltett kézzel érkezünk Sopronba. Csak nyerhetünk a tornával.” – hangsúlyozta Bódi Ferenc, az amatőr csapat vezetőedzője.

A Csata DSE szombaton 15 órától elődöntőzik a soproni Novomatic Aréna centerpályáján az Atomerőmű KSC Szekszárd II. csapata ellen, míg a másik ágon Sportdarázs-SMAFC – Szent Pál Akadémia mérkőzést rendeznek.

 

Hirdetés