Hirdetés
Archivum

Connecticuti siker az elõszezon negyedik találkozóján:

:

Hirdetés

A szombati nyitány után hétfõrõl keddre virradóra egy mérkõzéssel folytatódott a WNBA elõszezonja. Ezen a Conencticut Sun vendége a New York Liberty volt. A Sun 96-81-es gyõzelmet aratott.

A szombati találkozókon szereplõ csapatokhoz képest a New York és a Connecticut is kitett magáért. A Liberty színeiben már játszott Pondexter és Powell, míg a Sun alakulatában Renee Montgomery is pályára lépett. A New York csapatában az ismertebb nevek közül Hollingsworth és Carson hiányzott, a hazai oldalon pedig Tina Charles és Shay Murphy szolgálataira nem számíthatott a szakmai stáb.

A New York kezdte jobban az összecsapást, egy negyed után 25-16-ra vezettek. A Connecticut azonban a második negyed elején 27-27-nél utolérte riválisát. A szünetre a hazaiak állva hagyták a Liberty-t, ekkor már 46-37-es elõnyben voltak. A harmadik etapban volt egy fellángolása a vendégeknek, amikor 49-49-nél egyenlítettek, majd innen pillanatok alatt visszaugrott 10 egységre a differencia. A negyedik szakaszban a Sun már végig kézben tartotta az összecsapást és 96-81-es gyõzelmet arattak.

A hazai hívek számára a 15 pontos gyõzelmen túl sokkal fontosabb lehet, hogy a csapatukból hatan is kétszámjegyû pontot szereztek. Asjha Jones és Kalana Greene is 12-12 egységig jutott. Mondani sem kell, hogy a tavalyi kínszenvedés után egy jó Jones-ra mekkora szüksége lenne a Sun alakulatának. A Gyõr leendõ centere Chay Shegog 18 percet töltött a pályán, ez idõ alatt 5 pont és 5 lepattanó került a neve mellé. Az igencsak alakulóban lévõ Liberty színeiben Kara Braxton 18, Cappie Pondexter 16 pontig jutott.
 

Eredmény


New York Liberty – Connecticut Sun 81-96 (25-16, 12-30, 26-25, 18-25)

Legjobb dobók:
Liberty: Braxton 18, Braxton 16, Walker 10, Broomfield 10
Sun: Jones 12, Greene 12, Montgomery 11

Hirdetés