Hirdetés
Európa

Coulibaly dudaszós duplájával nyert a Girona:

:

Hirdetés

A Spar Citylift Girona a 70-68-ra legyőzte az Arka Gdyniát az Euroliga 11. fordulójának záró mérkőzésén.

A délutáni ítéletidőben súlyosan megrongálódott a Girona csarnoka, így egy alternatív helyszínen bonyolították le a meccset. Gyakorlatilag a klub teljes infrastruktúrája megrongálódott vagy megsemmisült, de komoly összefogással sikerült lebonyolítani ezt a speciális hangulatú összecsapást, ahol közel 2000 néző biztatta a hazaiakat.

A két csapat végig fej-fej mellett haladt. Hat pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. Három negyeden át azonban jellemzően a Gdynia járt előrébb. Az első etap után 20-18-ra mentek a lengyelek, akik a félidőre 38-33-ra léptek el. Bec Allen már 15 egységnél járt ekkor. A harmadik etapban 53-47-nél ért el a 6 pontot a Gdynia előnye. Ebből 3 megmaradt a záró szakaszra is.

Az utolsó 10 percben a Girona 60-59-nél vette át a vezetést, majd 65-62-re szakadtak el. Innen azonban újabb fordulat és az utolsó percben 46 másodperccel a vége előtt 66-65-nél a lengyelek jártak előrébb. Komoly adok-kapok alakult ki, mely során mindkét fél előtt mutatkozott győzelmi esély. Végül Naignouma Coulibaly a dudaszó pillanatában megszerezte a győztes találatot a Gironának. Nem mindennapi előzmények után a híveik számára egy örökre emlékezetes meccset nyert a spanyol bajnoki címvédő. Coulibaly 19 ponttal lett a legeredményesebb, míg Sonja Petrovic 17 egységig jutott.

A győztes találat

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés