Hirdetés
Archivum

Courtney Vandersloot csatlakozott a Chicago Sky-hoz:

:

Hirdetés

Egyre teljesebbé válik a Chicago Sky kerete, miután megérkezett a csapathoz kiemelkedõ jekatyerinburgi szezonja után Courtney Vanderlsoot.

A többi WNBA csapathoz hasonlóan a Chicago Sky edzõtábora is vasárnap nyitott. Korábban már közöltünk részletes összeállítást az évadot nagy reménnyel váró együttesrõl. Az új vezetõedzõ James Wade és a Draft-ról elhozott UConn-klasszis Katie Lou Samuelson kifejezettn friss impuluzusokat adhat a tavaly igencsak hullámzóan teljesítõ gárdának. Szerdán és csütörtökön kisebb változások történtek az állományt nézve. Két edzés-szerzõdéssel rendelkezõ játékos, Leslie Robinson és Pallas Kunaiyi-Akpanah eddigi segítségét megköszönték. Helyükre illesztették be a keretbe Courtney Vandersloot-ot és Victoria Macaulay-t.

Vandersloot helye természetesen nem lehet kérdés. Sõt, egészen új dimenziókat nyithat meg számára, hogy James Wade-del az elmúlt évadban Jekatyerinburgban is együtt tudtak dolgozni. Vanderlsoot élete szezonját produkálta Európában. Elég felidézni a soproni Final4 során mutatott játékát. A Sopron elleni elõdöntõben 15 pontot, 8 lepattanót és 5 gólpasszt jegyzett. A 9 mezõnykísérletébõl 6 sikeres lett. A Kurszk elleni fináléban pedig 18 pont, 8 lepattanó és 7 gólpassz került a statisztikai lapjára. Ekkor a 11 mezõnykísérletébõl 8 utat talált a gyûrûbe. Oroszországban pedig bekerült a bajnoki szezon All-Star ötösébe, 20 mérkõzésen 8,9 pont, 3,7 lepattanó és 6,0 gólpassz átlaggal segítette bajnoki címhez a csapatát.

Victoria Macaulay helyzete más, hiszen a szakírók szerint utolsó esélyei egyike lehet, hogy megragadjon a WNBA-ben. 2013-ban nem kelt el a Drafton a játékjoga, de négyszer is megpróbálkozott az edzõtáborokból bekerülni a ligába. Az évek alatt azonban mindössze egy tétmérkõzésen kapott lehetõséget. Még 2015-ben a Sky szezonnyitóján, de négy találkozó után megköszönték a szolgálatait. Leginkább itt Európában remekelt. Idén aktív részese volt a Galatasaray nagy bajnoki menetelésének. A török élvonalban összehozott 12.85 pont, 4.85 lepattanó átlaga jó formáról árulkodik. A Sky-hoz kapcsolódó hír, hogy Allie Quigley csütörtökön este lezárta az olasz bajnoki döntõt a Schio-val, így hamarosan csatlakozhat. Az újonnan Draftolt Katie Lou Samuelson pedig eközben a szokásoknak megfelelõen bemutatkozhatott a chicagói sportszeretõ közönségnek. A Wrigley Field-en a Chicago Cubs legutóbbi összecsapásán a‏ first pitch elvégzésével lett hamisítatlan chicagói.

Fotó: Chicago Sky

Fotó: Chicago Sky

Hirdetés