Hirdetés
Archivum

Courtney Vandersloot vezeti a WNBA mezõnyét gólpasszok tekintetében:

:

Hirdetés

Lassan a félidejéhez érkezik a WNBA 2018-as alapszakasza. A statisztikai mutatók közül a gólpasszokat tekintve június végén Courtney Vandersloot vezeti a ligát.

A Chicago Sky irányítója a törökországi kötelezettségei miatt késõbb csatlakozott csapatához. Eddig 11 mérkõzésen lépett pályára és ezeken 7.6-os gólpassz átlagnál tart. Ezzel Sue Bird (6.9) és Skylar-Diggins Smith (6.4) elõtt vezeti a ranglistát.

A Sky jelenleg 6 gyõzelemmel és 9 vereséggel a tabella 9. helyén áll. Nagy csatában vannak a még rájátszást jelentõ 8. pozícióért. A Sky hívei azonban joggal bizakodhatnak, egyre jobb formába lendülnek a játékosaik. Az utolsó három meccsüket megnyerték. Érdekesség, hogy ezen gyõzelmi széria alkalmával mindhárom találkozón átlépte a 10-et Vandersloot gólpasszainak száma.

Courtney Vandersloot a többi mutatóját tekintve is kifejezetten jó szezont fut. Átlagban 29.7 percet tölt a pályán és 9.8 pontot, illetve 2.5 lepattanót jegyez. A Sky legközelebb vasárnap este lép pályára, akkor a New York Liberty-t fogadja.

Hirdetés