Hirdetés
Archivum

Crvendakic 12 pontja, Griner zsákolása a Seattle – Phoenix összecsapáson:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra Phoenixben mérte össze erejét az elõszezonban a Seattle Storm és a Phoenix Mercury együttese. Aleksandra Crvendakic remek teljesítményt nyújtott a Storm színeiben. A Mercury-nál pedig Brittney Griner újabb zsákolását kell kiemelni.

A két csapat kedden Seattle-ben már találkozott, azon összecsapáshoz hasonlóan Aleksandra Crvendakic ott volt a Seattle Storm csapatában, míg Yvonne Turner nem szerepelt a Phoenix Mercury együttesében. A Mercury Diana Taurasi és Brittney Griner személyében két extraklasszissal bõvült. Az elsõ félidõben fej-fej mellett haladtak a csapatok, 4-6 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. 20 perc játék után 38-36-ra vezetett a seattle-i együttes.

A harmadik etapban sem változott a játék képe. A negyed hajrájában egy triplával tett szert 52-49-es vezetésre a Storm, mely végül a záró szakaszban hagyta állva riválisát. Három és fél perc alatt 13-2-es szériával 65-51-re léptek el. Mindkét szakmai stáb bõ rotációt alkalmazott a találkozón, ahol a negyedik etapra egyértelmûen a Storm-nál maradt fent élesebb, nagyobb motivációval játszó ötös.

Aleksandra Crvendakic remek teljesítményt nyújtott, 17 perc alatt 12 ponttal és 2 lepattanóval zárt. A Sopron Basket játékosa az elsõ negyed hajrájában került elõször pályára. A Seattle Storm együttesében a félidõ végjátékában egy triplából szerezte elsõ pontjait. A negyedik negyedben nagy kedvvel játszva Crvendakic beemelt még egy hárompontost és értékesített két büntetõt. A meccs végjátékában pedig két szép villanása is akadt. Végül a nyolc mezõnykísérletébõl négy utat talált a gyûrûbe.

A Phoenix Mercury legeredményesebbje Brittney Griner lett, aki 14 pontot ért el. Közte az alábbiakban is látható zsákolással tartott erõdemonstrációt a közeledõ új évad elõtt:

Hirdetés