Hirdetés
Európa

Crvendakic, Brooks és Dabovic nélkül a szerbek Albániában:

:

Hirdetés

Vasárnap az Eb-selejtezők második fordulójában Szerbia Albániában lép pályára. Óriási favorit Marina Maljkovic gárdája. Gyakorlatilag csak a különbség lehet a kérdés. Három kulcsjátékos pihenőt is kapott a szerbeknél.

A szerbek egy nem túl látványos, de annál küzdelmesebb mérkőzésen verték a törököket csütörtökön Belgrádban. Ez a siker komoly fegyvertény abban a csoportban, ahol Litvánia igencsak megnehezítheti a két élcsapat dolgát. Albánia ellen várhatóan mindenki oda-vissza hozza a kötelezőt. Magabiztos sikerre készülnek vasárnap a szerbek is. Marina Maljkovic három meghatározó játékosának, Aleksandra Crvendakicnak, Jelena Brooks-nak és Ana Dabovicnak pihenőt tervez adni.

Fotó: KSS.rs

“Albánia várhatóan egy bravúrgyőzelemre készül hazai pályán ebben a csoportban. Ellenünk nyilván ez még édesebb lenne számukra. Három játékos hiányozni fog a tervek szerint a csütörtöki csapatból. Crvendakicnak, Brooks-nak és Dabovicnak is szüksége van regenerálódásra a sűrű szezon miatt. Szeretnék a fiataloknak lehetőséget adni a bizonyításra. A csütörtöki mérkőzés után azt mondtam az öltözőben, hogy Albánia ellen minden hibát ki kell javítanunk, amit a törökök ellen elkövettünk.” – mondta Marina Maljkovic vezetőedző a szerb szövetség beharangozó sajtóanyagában.

Az edzőnő szavaihoz csatlakozott az Aluinvent DVTK légiósa Maja Skoric is. “Győzelmet várok! Nem becsülhetjük le az ellenfelünket. Minden mérkőzést a lehető legkomolyabb veszünk. Javítanunk kell a hibákat, amiket a törökök ellen elkövettünk, hogy jó érzésekkel zárjuk az Európa-bajnokság utáni első összetartást és megfelelően készülhessünk a februári olimpiai selejtezőre.” – fogalmazott Skoric.

A Sopron Basket játékosa Tina Jovanovic hasonló várakozásokat fogalmazott meg. “Sokkal jobb játékot várok, mint csütörtökön. Jobban kell védekeznünk, úgy ahogy, az a védjegyünknek számít. Küzdeni fogunk. Jó erőfelmérő lesz a következő nagy feladat előtt, ami az olimpiai kvalifikáció.” – mondta a Sopron centere.

A törökök elleni csütörtöki sikert nézve Tina Jovanovic statisztikai lapján 4 pont, 5 lepattanó szerepel, míg Maja Skoric három és fél percet töltött a pályán. Egy mezőnykísérlete volt ez idő alatt.

Hirdetés