Hirdetés
Archivum

Crvendakic ismét a szerb U20-as válogatott legjobbja volt:

:

Hirdetés

A szerb U20-as válogatott hétvégén Belgrádban zárta a felkészülését az A-divíziós Európa-bajnokságra. A görög válogatottal játszottak edzõmérkõzéseket és a legutóbbi prágai tornához hasonlóan ismét Aleksandra Crvendakiæ volt a mezõny legjobbja.

A szerb és a görög válogatott két találkozót játszott Belgrádban. Az elsõ mérkõzésen 72-61-es szerb siker született. A szintén A-divíziós görögök a beszámolók szerint sokáig nagyon szépen tartották magukat és végül az utolsó 5-6 percben darálták be a szerbek a riválisukat. Az UNIQA Sopron légiósa Aleksandra Crvendakiæ ismét rendkívül ponterõsen játszott, 16 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. A két gárda második mérkõzése a szakvezetõk megállapodása a szerint zártkapus volt, arról a helyi szövetség nem tette elérhetõvé a statisztikát.

Az A-divíziós U20-as Európa-bajnokságnak a portugáliai Matosinhos ad majd otthont. A szerbek a B-csoportban szerepelnek, ahol Németország, Olaszország és Svédország lesz az ellenfelük. Ahogy arról már a korábbi prágai torna kapcsán is írtunk, ennek a szerb válogatottnak abszolút alapembere és meghatározó játékosa Aleksandra Crvendakiæ, akinek ebben a keretben nagyon sokat ér a nemzetközi rutinja. Azt Szerbiában sem titkolják, hogy a fényes karrier elõtt álló soproni játékos kivételével nem ez az elmúlt évek legerõsebb generációja, ettõl függetlenül a középdöntõ és az A-divíziós tagság stabil megõrzése reális cél.
 

Hirdetés