Hirdetés
Archivum

Csak a Lyon tudta biztosítani helyét a legjobb négy között Franciaországban:

:

Hirdetés

Szombaton a francia negyeddöntõ párharcok második meccseit rendezték. Az elsõ felvonások alkalmával diadalmaskodó magasabban jegyzett gárdák közül egyedül a Lyon tudta lezárni a negyeddöntõjét. A többi párharcban kedden sorsdöntõ harmadik meccs jön.

Fotó: Facebook.com/LyonASVELFeminin

Fotó: Facebook.com/LyonASVELFeminin

Nem mindennapi játéknapot követhettünk Franciaországból. Az alacsonyabban rangsorolt gárdák hazai pályán játszva a negyeddöntõk második meccsein sorra gyõzték le magasabban rangsorolt riválisukat. Egyedül a Tarbes alakulatának nem sikerült a bravúr. Az alapszakasz-gyõztes Lyon végig vezetve 82-61-es sikert aratott az otthonukban és ezzel 2-0-val továbbjutottak. Paoline Salagnac 18, Alyssa Clark 15 pontot jegyzett.

A Landernau óriási csatában 71-67-re verte a Bourges-t, 1-1-re módosítva a párharc állását. A harmadik negyedben 45-45 után rangadták magukhoz a vezetést és innentõl végig elõrébb jártak. A Bourges 3-4 pontnál közelebb nem tudott kerülni. Kariata Diaby 20 ponttal és 13 lepattanóval ért el dupla-duplát. A Basket Landes 66-54-es sikerrel egyenlített a Lattes Montpellier ellen. A negyedik negyedben 52-50 után 9-1-es sorozattal biztosították be a diadalt. Miranda Ayim 16 pontját kell kiemelni. A Roche Vendée pedig 71-60-ra verte a Carolo Basket alakulatát. A találkozó 35 percen át alakult szorosan, innen 10-4-es sorozattal biztosította be a gyõzelmet a 16-16 pontos Jasmine Bailey, Uju Ugoka kettõs által vezetett Roche Vendée.

Eredmények

Tarbes – Lyon 61-82
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Lyon javára.

Landerneau – Bourges 71-67
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Basket Landes – Lattes Montpellier 66-54
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Roche Vendée – Charleville-Mézières 71-60
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Hirdetés