Hirdetés
Magyarország

Csak a munkára koncentrál a Sopron Basket:

:

Hirdetés

Szombaton magabiztos pécsi sikerrel 2-0-val lezárta bajnoki negyeddöntő párharcát a Sopron Basket. A találkozót követően Gáspár Dávid vezetőedző értékelt röviden lapunknak.

Gratulálok az elődöntőbe jutáshoz! Mi döntött a párharcban? Ha a statisztikára pillanatok, akkor két, nagy különbséget hozó harmadik negyedet láthatunk.

Köszönjük! A második mérkőzést még nem elemeztünk, de valóban: ezúttal is az volt a kérés a félidőben, hogy szigorítsunk a védekezésünkön és ez meg is valósult. Mindössze 10 pontot kaptunk. Nagyon örülök a továbbjutásnak és annak, hogy idén is a legjobb négyben vagyunk. Ez egy nagyon értékes siker most nekünk!

Láthattuk a párharcban, hogy fokozatosan állnak csatasorba a visszatérő játékosok. Milyenek a benyomásaid, hogyan reagál erre a csapat?

Nyilván ritmusba kell még rázódniuk. Beatrice visszatérése jó ütemben halad. Látva a két meccset, akadtak még hibák, de jó energiákkal játszott.

Zsófiról is elmondható ugyanez. A második mérkőzésen ismét bizonyította, hogy védekezésben és támadásban is tud mind a mai napig pluszt adni a csapatnak. Örültem a jó játékának! Vonnie visszatérése pedig még várat magára.

Összességében viszont oda tudok visszakanyarodni, hogy igazi csapatsikert arattunk.

Fotó: Rónási Márton / NKA Universitas Pécs

Miként alakul az előttünk álló bajnoki szünet?

A 3×3-as válogatottban három játékosunk is érdekelt. Ők olimpiai kvótáért küzdenek majd. A fiatal játékosaink készülnek az Amatőr bajnokság rájátszására és a későbbiekben a junior döntőre. A többiekkel pedig edzésben maradunk.

A pécsi mérkőzés után négy nap szünetet adtunk. Ezt követően pedig a rendelkezésre álló játékosokkal folytatjuk a munkát.

Március 3. óta veretlen a csapat. Mi az első gondolatod és mi volt az üzenet a játékosok felé?

Ahogy lányok is üzenték a minket elkísérő szurkolóknak: „nincs megállás”. Nem lesz megállás az edzésekben és a munkában. Szeretnénk fenntartani ezt a jó sorozatot és most csak a munkára koncentrálunk.

Hirdetés