Hirdetés
Archivum

Csak egy párharc dõlt el az Európa Kupa negyeddöntõi közül:

:

Hirdetés

A végletekig kiélezett szerdai MBK Ruzomberok – Dinamo Kurszk összecsapás után csütörtökre három találkozó maradt a nõi kosárlabda Európa Kupa negyeddöntõi közül. Ezek közül egy párharc eldõlni látszik, kettõ teljesen nyílt. Összefoglaló.

Gran Canaria – Botas 64-67 (14-22, 20-16, 19-18, 11-11)

Komoly esélyt szalasztottak el a törökök ezen az összecsapáson. A második negyed elején a Botas 27-14-re vezetett és kis túlzással a félidõre eldönthették volna a továbbjutás sorsát. A Gran Canaria azonban nem adta könnyen a bõrét. A hazaiak a szünetre 38-34-re zárkóztak fel, majd a harmadik negyedben a vezetést is átvették. 3 perccel a harmadik szakasz vége elõtt már 53-46-os elõnyben volt a Gran Canaria.

A negyedik negyedben azonban érvényesült a törökök palánk alatti fölénye, a 24 pontig és 22 lepattanóig jutó Courtney Paris vezérletével a vendégek visszavették a kezdeményezést és 67-64-es gyõzelmet arattak. A visszavágó esélyesei egyértelmûen a törökök, de nincs semmi veszve a Gran Canaria számára sem, fõleg azok után, hogy a nyolcaddöntõk során 17 ponttal nyertek a Besiktas csarnokában.


Kayseri Kaskispor – Hainaut Basket 68-59 (15-21, 13-14, 16-12, 24-12)

Már a mérkõzés elõtti órák sem teltek eseménytelenül. Az egész Európát sújtó extrém téli idõjárás miatt jelentõs késéssel tudott felszállni a francia csapatot szállító repülõgép, így el kellett tolni a kezdési idõpontot. Helyi idõ szerint végül 22 órakor dobták fel a labdát. Utazási nehézségek ide vagy oda, nagyon jól kezdtek a gallok és a második negyed felénél 29-18-ra vezettek. A vendégek elõnye a szünetre is kitartott, sõt a harmadik negyed nagyobbik részében is 5-7 pont környékén mozgott a differencia.

A harmadik etap végjátéka hozta meg a fordulatot, ekkor Hodges és De Forge is eredményes volt a hazaiaknál, így a negyed végére 47-44-re csökkent a gallok elõnye. A negyedik szakaszban 55-50-es francia vezetés után egy 12-0-s futással 62-55-ös elõnyre tett szert a Kayseri Kaskispor. Innentõl kezdve már a törökök akarata érvényesült és egy rosszul sikerült elsõ 25 perc után végül 68-59-re nyertek. A gyõztes csapat legjobbja a dupla-duplát (19 pont, 16 lepattanó) elérõ Nakia Sanford volt. Semmi sem dõlt el.


Arras – Chevakata Vologda 71-80 (17-18, 15-15, 21-18, 18-29)

Az egyetlen párharc, ahol nagyon jó eséllyel meg lehet jósolni a továbbjutó kilétét, miután a Vologda 9 ponttal nyert a tavalyi döntõs Arras otthonában. A házigazda sokáig kézben tartotta az összecsapást. Egy szoros elsõ félidõ után – amikor a szünetben 33-32-re vezettek az oroszok – a harmadik etap közepén 48-38-as elõnyben voltak a gallok.

A harmadik etap utolsó 3 percében azonban 50-44-es hazai elõny után egy 7-0-s futással fordított a Vologda. Innentõl kezdve a vendég gárda dominált és szinte az egész negyedik szakaszban 5-7 pont környékén mozgott az elõnyük. A mérkõzés utolsó két percében ráadásul egy kisebb büntetõpárbaj alakult ki, ahol a Vologda játékosai nem tudtak hibázni, így megugrott a differencia. A Vologda legeredményesebbje a 17 pontos Jessica Davenport lett.

A napi összefoglaló mellé egy kis ráadás. A szerdai MBK Ruzomberok – Dinamo Kurszk összecsapás Anna Petrakova utolsó másodperces triplájával dõlt el. A találkozó rövid összefoglalója, benne a sorsdöntõ hárompontossal az alábbiakban megtekinthetõ.

Hirdetés