Hirdetés
Archivum

Családon belüli erõszak vádja után kirúgták a Phoenix Mercury segédedzõjét:

:

Hirdetés

A Phoenix Mercury a hivatalos felületein jelentette be, hogy azonnal hatállyal felbontották Todd Troxel segédedzõ munkaszerzõdését. A 42 éves szakember menyasszonyával viselkedett erõszakosan. Az arizonai hatóságok hivatalosan december végén vádolták meg erõszakkal. Az eljárás jelenleg is tart.

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

„Troxel viselkedése elfogadhatatlan volt azon az estén. Nem képviseli a klubunk értékeit, így nem foglalkoztathatjuk tovább. Tisztában vagyunk azzal, hogy a családon belüli erõszak milyen súlyos problémát jelent és a továbbiakban is szorosan együtt fogunk mûködni a megfelelõ szervezetekkel, hogy támogassuk az áldozatokat, családjaikat.” – olvasható a Phoenix Mercury közleményében.

Még november 30-án történt az erõszakos cselekedet. A TMZ címû lap úgy tudja, hogy Todd Troxel-t és menyasszonyát egy UBER sofõr vitte haza egy rendezvényrõl, amikor a pár hangosan vitázni kezdett. Troxel állítólag rá akart gyújtani egy füves cigarettára, amit párja nehezményezett. A veszekedés a házukban folytatódott, melynek végén mind a ketten kórházba kerültek.

A menyasszony kezén kisebb sérülések keletkeztek, míg Troxel súlyosabb állapotban volt. A vita közben ugyanis összetört egy borospoharat, amivel mély sebeket okozott magának. A kórházba érkezõ rendõröknek a hírek szerint azt mondta, hogy a karácsonyi égõsort szerelték fel, amikor a sérüléseik keletkeztek.

Todd Troxel öt éven át volt a Phoenix Mercury másodedzõje. Európában sem ismeretlen, hiszen magánemberként remek viszonyt ápol Sandy Brondello-val és férjével Olaf Lange-val, illetve Diana Taurasival is. Azokban az években, amikor mind a hárman Jekatyerinburgban dolgoztak, az orosz csapat stábjában is helyet kapott.

Hirdetés