Hirdetés
Archivum

Csalódott spanyolok, elégedett franciák:

:

Hirdetés

Szerdán a középdöntõkkel folytatódott a 33. nõi kosárlabda Európa Bajnokság Lengyelországban. A nap nagy rangadóján a negyedik negyedre szétesõ spanyolokat kiütötték a franciák. Reakciók szerdáról.

Pierre Vincent az esti rangadó után a csapata negyedik negyedbeli játékát dicsérte. „Azt a játékot szeretném mindig látni a játékosaimtól, amit a negyedik negyedben produkáltak. Azt akartam, hogy kívül többet mozogjon a labda. A palánk alatti játékunk eddig is nagyon erõs volt, de nem szerettem volna, hogy csak ezt erõltessük. Azt szerettem volna elérni, hogy többet kockáztassanak a játékosaim, vállalkozóbb szellemûek legyenek. Azt hiszem ez ma megtörtént.” – mondta a francia szövetségi kapitány a lefújás után. A gallok ezzel visszavágtak a tavalyi világbajnokságon a negyeddöntõben elszenvedett vereségükért. „Tisztán él mindenkiben az a mérkõzés. Nem felejtettük el.” –jelentette ki Endene Miyem.
 

José Ignacio Hernandez kritikusan nyilatkozott a csapatáról. „Nem érdemeltünk gyõzelmet a negyedik negyedben mutatott játékunk miatt, de ekkora különbség sem volt a két együttes között. Sok minden meghatározta ezt a negyedik negyedet. A franciák fizikálisan a legjobbak ezen a tornán és a belsõ játékuk is kiemelkedõ, de azért nem érinthetetlenek. Három negyeden át ezt bizonyítottuk is. Biztos vagyok benne, ha még egyszer találkozunk ezen a tornán, akkor tudunk végig jól teljesíteni ellenük.

A házigazda lengyelek újabb vereséget szenvedtek el ezúttal a jobb játékerõt képviselõ lettektõl. A lengyel kapitány elsõsorban egy meccsnyerõ embert hiányolt a csapatából. „Gratulálok a lett együttesnek! A csapatom nagyot harcolt, de ez nem elég a gyõzelemhez. Erõtlenek voltunk támadásban. Nincsenek olyan egyéni képességeink, amivel meccset lehet nyerni, ezért minden a csapatjátékunktól függ. Sajnos ebben voltak hibák és így nem lehet gyõzni egy Európa Bajnokságon. Jól mûködött a védekezésünk, ezért dicséretet érdemel a csapat, de a támadójátékunk nem volt megfelelõ.” – összegzett Dariusz Maciejewski.

A torna meglepetéscsapata Montenegró megõrizte veretlenségét Horvátország ellen is. „Nagyon boldog vagyok, olyan csapatom van, amelyik tiszta szívbõl szereti a kosárlabdát. Intelligens játékosokkal dolgozhatok együtt, akiktõl bártor játékot láthattunk ma is. A mérkõzés elején akadtak problémáink, de végig kézben tartottuk a találkozót. Elégedett vagyok, még egy lépést tettünk nõi kosárlabdában a kontinens elitje felé.” – nyilatkozta Miodrag Baletic, szövetségi kapitány.

Hirdetés