Hirdetés
Magyarország

“Csapatgyőzelem volt, extázisban játszottunk” – Juhász Dorka interjú:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.basketball

Hirdetés

A magyar női válogatott pénteken egy szenzációs mérkőzésen 81-75-re legyőzte Japánt. A találkozót követően Juhász Dorka nyilatkozott.

A japánok ellen sem kezdtetek jól, ezzel akartátok megzavarni őket?

Igen, ez lehet, hogy most már taktika, hogy gyengén kezdünk és önbizalmat adunk nekik, majd megfordítjuk az eredményt. Viccet félretéve, sosem játszottunk ilyen stílusú csapattal, így próbáltuk kitapogatózni, hogy esetleg hogyan fogunk tudni nyerni, illetve milyen állapotban vannak a japánok. Tudtuk, hogy nagyon jó hárompontos dobók, erre is készültünk, hogy ne kapjunk annyi kinti dobást, de nyilván nem tudtunk mindent kivédeni, de úgy gondolom, hogy nagyon jól felkészültünk. A védekezésben az egytől ötig váltás nagyon bejött, így talán egy kicsit jobban tudtunk a palánk alatt is érvényesülni a magas játékosainkkal. Teljes csapatmunka volt, és örülök, hogy végre áttört az, ami a Kanada elleni meccsen nem sikerült. Ugyanezzel a mentalitással és agresszivitással kell a spanyolok ellen is játszani.

Mikor a legnagyobb szükség volt rá, akkor dobtátok be ti is a hárompontosokat!

Arra nem számítottak a japánok, de természetesen nagyon jó, hogy ilyen csapatunk van, hogy kintről és bentről is veszélyesek vagyunk. Dombi (szerk. Dombai Réka) bejött és bevert két triplát egymás után, úgyhogy ilyen magabiztossággal kell beszállni minden egyes játékosnak a kispadról és készen állni. Az az igazság, hogy ezt tőlünk mindenki meg tudja csinálni! Nagyon büszke vagyok mindenkire, mert ez tényleg egy csapatgyőzelem volt, extázisban játszottunk.

Jó volt nézni a játékotokat, és egészen a végéig úgy tűnt, hogy fizikálisan jobban bírtátok ezt a mérkőzést, mint a japánok. 

Nehéz ilyet mondani, úgy gondolom, hogy talán mentálisan bele tudtunk szállni a fejükbe, és az látszódott, hogy kicsit elbizonytalanodtak. Több olyan hárompontost is kihagytak, amiket általában nem szoktak. A védekezésbeli agresszivitásunk volt az, ami talán megzavarta őket. Mosolyogtunk, önbizalommal játszottunk és minden egyes kosárnak örültünk, és ezeket hiányoltam a Kanada elleni meccsen. Ma ez sikerült, valamint a közönség is becsatlakozott, szóval nagyon szuper volt így játszani.

Többször is 7-9 pontos japán előny volt a mérkőzésen, mikor éreztétek azt, hogy meg lehet nyerni ezt a találkozót?

A meccs kezdete előtt is már tudtuk, hogy van esélyünk, és így is álltunk neki a mérkőzésnek. Sokáig 10 pont körül volt az előnyük, de éreztük azt, hogy nő az adrenalin, az önbizalom. Tudtuk, hogy tudunk rotálni, cserélni, így 100%-ot kiadva lehetett játszani, futni, mert a gyors játék az a japánok fegyvere, így nekünk is ehhez kellett alkalmazkodni. Szerintem mentálisan már az elején tudtuk, hogy ezt meg fogjuk nyerni.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.basketball

Hirdetés