Hirdetés
Magyarország

Csapatjáték és kiváló védekezés alapozta meg a Szekszárd sikerét:

:

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk,  a Tippmix Női NB I. A elődöntő párharcában a TARR KSC Szekszárd 76-73-ra legyőzte a SERCO UNI-Győrt. A szekszárdiak ezzel 1-1-re módosították a párharc állását. Csütörtökön Győrben következik a sorsdöntő harmadik meccs.

A fordulatos összecsapáson a 40-40-es félidőt követően a harmadik negyedben nem alakult ki nagy különbség a felek között, bár rövid időre már ekkor is ellépett 6 ponttal a Szekszárd. A záró szakaszban viszont 10 egységgel is elszakadtak a kiválóan védekező hazaiak. A hajrában egyenlített a Győr, de a zárszó a 25 pontos Kathryn Westbeldé volt, aki az utolsó másodpercekben triplát értékesítve győzelemhez juttatta a szekszárdiakat.

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

Westbeld mellett Jacinta Monroe 16, Miklós Melinda 10 ponttal zárt hazai oldalon. A Szekszárd 55 mezőnykísérletéből 27-et értékesített, ami közel 50%-os mutató. A 27 mezőnykosarára 24 gólpassza jutott, mely kiemelkedő arány és a csapatjátékot dicséri. Emellett volt ugyan 20 eladott labdájuk a hazaiaknak, de mellette 15 szerzett is.  A lepattanócsatát 37-28-ra a 21 pontot elérő Bridget Carleton és a 18 egységig jutó Dubei Debóra vezette Győr nyerte. A második 20 percben viszont mindössze 2 támadólepattanót engedélyezett riválisának a Szekszárd.

“Gratulálok csapatomnak a győzelemhez! Ma sokkal inkább csapatként játszottunk. A Győr kiváló egyéniségekkel rendelkezik és ha mi is az egyéni játékot helyezzük előtérbe, akkor több lehetőségük nyílik ellenünk. Ha csapatként játszunk, akkor lehet keresnivalónk ebben a párharcban.” – nyilatkozta lapunknak a lefújást követően Zseljko Djokics, a TARR KSC Szekszárd vezetőedzője.

“Nagyon örülök, hogy csapatként sokkal-sokkal jobban muzsikáltunk és szerintem még jobban is tudunk. Az első félidőben jól védekeztünk. Sajnálom, hogy nem zártunk ki jobban, nem szedtük határozottabban a védőlepattanókat. 14 támadólepattanót engedtünk a Győrnek és emiatt kaptunk 40 pontot. Extrán védekeztünk és ha erre jobban odafigyelünk, akár 30 pont alatt tarthattuk volna a Győrt. A második félidő élet-halál harcot hozott. A végén nekünk ment be az a hármas, ami a Győrnek nem. Megérdemeltük a győzelmet és azt, hogy ezzel kiharcoltuk a harmadik meccset. Hiszem, hogy megtaláltuk azt, hogyan kell játszani a Győr ellen.” – összegzett a szekszárdi szakvezető.

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

Hirdetés