Hirdetés
Archivum

Csatlakozott a Seattle Storm csapatához Aleksandra Crvendakic:

:

Hirdetés

Hétfõn a WNBA együttesek edzõtáborának második hete vette kezdetét. Szerzõdés szerint több Európában játszó játékosnak ekkor kellett megjelennie csapata edzõtáborában. Ebben a helyzetben volt a Sopron Basket játékosa Aleksandra Crvendakic is, aki a Seattle Storm-nál mutathatja meg tudását.

A Seattle Storm szakvezetése 16 fõs bõ kerettel számol a felkészülési idõszakban, közülük majd 12-en mutatkozhatnak tétmeccsen a május 18-án induló szezonban. Aleksandra Crvendakic mellett soproni kötõdés még a seattle-i együttesnél, hogy a keretüket erõsíti Crystal Langhorne is. A klasszis center az Euroliga alapszakaszában remek teljesítménnyel segítette a magyar bajnokot.

Érdemes megnézni, hogy Crvendakic kikkel szerepelhet együtt. A Storm kerete továbbra is Sue Bird, Breanna Stewart és Jewell Loyd hármasára épül. A klub az idei Draft-on ötödikként választott, amikor az UCLA irányítóját Jordin Canadát szerezték meg. Egybehangzó vélemény, hogy Sue Bird utódját látják benne. Az új igazolásaik közül pedig a sajátos adottságokkal rendelkezõ centert – a jelenleg még Törökországban tartózkodó – Courtney Paris-t kell kiemelni, akivel rögtön egy hosszabb távú többéves szerzõdést kötöttek.

Aleksandra Crvendakic már kedden magyar idõ szerint 21 órától bemutatkozhat, amikor a Seattle Storm a Phoenix Mercury gárdáját látja vendégül. A Mercury együttesét erõsíti Yvonne Turner, aki szintén hétfõn csatlakozott csapatához. Mivel Turner helye gyakorlatilag biztos a Merucry keretében, nagy kérdés, hogy a szezon ilyen korai szakaszában pályára küldi-e a szakmai stábjuk. Crvendakic játéka viszont szinte biztosra vehetõ, hiszen neki most kell megmutatnia tudását és megküzdenie azért, hogy a keretszûkítés után is számítsanak a szolgálataira.

Videó a Seattle Storm hétfõi edzésérõl

Hirdetés