Hirdetés
Archivum

Csehország ellen az EYOF második napján:

:

Hirdetés

Kedden magyar idõ szerint 14 órától Csehország ellen folytatja szereplését a bakui EYOF küzdelmei alkalmával a magyar válogatott.

Fotó: MOB

Fotó: MOB

Kiválóan kezdett válogatottunk az EYOF-on. A lengyelek elleni sikerben nem is a 95-50-es végeredmény a kulcs, hanem az a tény, hogy mindenki legalább 14 perc lehetõséget kapott a bizonyításra. Ebben a korosztályban a felkészülés ezen szakaszában egy ilyen tapasztalatgyûjtésnél nincs fontosabb. Különösen úgy, hogy ez a pályán egy kifejezetten jó teljesítménnyel párosult, mely önbizalomnövelõ, csapatépítõ is egyben.

Válogatottunk a lengyelek legyõzésekor 39 mezõnykosarat értékesített, megnyerte a lepattanócsatát, a 24 gólpassz és a 22 szerzett labda pedig egyértelmûen extra. Ezekre az erényekre lehet szükség Csehország ellen is, akik a törököket verték végig vezetve 74-58-ra. Náluk a 24-12-es elsõ negyed minden eldöntött. Uralták a festéket, 18 támadólepattanót gyûjtöttek, hármas posztról Katerina Vejvodova hozott extrát 12 pontjával, de náluk is mindenki lehetõséget kapott.

Összességében az EYOF mérkõzéseit továbbra is olyan szemmel érdemes követni, hogy mennyire szolgálja jól a felkészülést az Eb-re. Eközben pedig öröm látni, hogy már most ennyire jól, hatékonyan mûködik a rendszer. Egy remek generáció bontogatja szárnyait.

A hétfõi eredmények

Hirdetés