Hirdetés
Archivum

Csehország ellen debütál válogatottunk Prágában:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától lejátssza elsõ felkészülési mérkõzését a prágai nemzetközi tornán a magyar válogatott. Elsõ riválisunk a házigazda Csehország lesz. Röviden ismerkedjünk meg ellenfelünkkel.

Fotó: CBF

A cseh válogatott egykori szövetségi kapitányunk Stefan Svitek irányításával május 13-án, hétfõn kezdte a felkészülést. A szakmai stábjuk terveit több sérülés írta felül. A spanyol döntõ MVP-je, az ígéretes centerük Julia Reisingerova nem lesz bevethetõ. Reisingerova már a teljes tavaszt sérülten játszotta végig, de Gironában a fináléban vállalta a játékot. Amiatt, hogy a honosítottjuk Kia Vaughn érkezése bizonytalan, igencsak beszûkültek magas posztokon a variációs lehetõségeik.

A cseh válogatott az USK Praha rutinos hazai magjára épül. Ugyanakkor közülük Alena Hanu¹ová és Kateøina Elhotová eddig nem tudott teljes értékû munkát végezni. A cseh szövetség honlapjának Stefan Svitek elmondta, hogy a hétvégén tervezik bevetni õket. Az eredményes szerepléshez az Európa-bajnokságon nagy szükségük lesz rájuk. A csehek igazi erõsségét az utóbbi években éppen a tapasztalt prágai mag adta. Nekik ugyan limitáltak a perceik az Euroliga bronzérmes alakulatnál, de a legmagasabb szinten edzõdnek. Stefan Svitek a 2017-es Eb-kiesésük után érkezett hozzájuk és új impulzusokat adott a csapatuknak. A selejtezõk olyan jól sikerültek, hogy még a a legerõsebb felállásban játszó belgákat is verték. Érthetõen bizakodnak a kontinenstorna elõtt, ahol a céljuk, hogy versenyben legyenek az olimpiai selejtezõért.

Eddig Stefan Svitek együttese négy mérkõzést vívott. Még egy igencsak hiányos felállásban elutaztak Szlovéniába, ahol a horvátoktól és a szlovénoktól is kikaptak. Azokon a meccseken a kelterni légiósuk, a 180 cm magas Pudlakova játszott extrán. Múlt héten a portugálokat fogadták és kétszer verték õket. Az elsõ meccs után látványosan elégedetlenkedett Svitek és stábja, míg a második után elégedettebbek voltak. A Krakovièová, Adamcová, ©tìpánová, Hejdová négyesük remekelt. Stepanova korábban hazánkban is megfordult. Neki belsõ posztokon nagy szerep juthat. Ahogy a fentiekbõl kiderül, Csehország teljesen más stílusú rivális, mint Burgosban Törökország és Lettország volt. Értékes erõfelmérõre számítunk ellenük.

Hirdetés