Hirdetés
Utánpótlás

Csehország ellen folytatja az U18-as válogatott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Kedden megkezdődött a csehországi Klatovyban a FIBA U18 Women’s European Challenger. A torna második játéknapján 19 óra 30 perctől a magyar válogatott a házigazda Csehországgal mérkőzik.

Mindkét csapat vereséggel kezdte szereplését. A mieink nagy csatában 50-47-re maradtak alul a törökökkel szemben. A csehek pedig a szerbektől kaptak ki 60-45-re. A 20-4-es első negyedben összeszedett nagy hátrány megpecsételte a sorsukat. A magyar csapatban Milkovics Réka 12, Katona Boglárka 9, míg Németh Lili 8 ponttal és 11 lepattanóval zárt. A cseheknél Laura Miksikova és Charlotte Velichová jutott 8-8 egységig.

Ahogy azt a napi összefoglalónkban is kiemeltük, még egy mérkőzést rendeztek Klatovyban kedden. Ott Litvánia az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy arányban, 86-47-re verte Írországot. A Lyon játékosa Juste Jocyte 26 ponttal, 8 lepattanóval és 5 gólpasszal vezette győzelemre a csapatát. Bár még korai az erőviszonyokról beszélni, de az előzetesen is várt litván fölény igazolódni látszik. A litvánok ezen generációja 2019-ben U16-os Európa-bajnoki döntőt játszott a szupertehetségük Jocyte vezetésével.

Ha már említettük a korábbi éveket, akkor nem szabad elfelejteni, hogy 2018-ban a csehek döntőztek az U16-os Európa-bajnokságon. Abból a csapatukból Laura Miksikova, Anna Chroma és Nikola Zdenkova van itt. Érdekesség, hogy azon a tornán a negyeddöntőben a magyar lányokat győzték le. A mienk közül Kuncz Petra volt tagja a keretnek azon a tornán is.

Klatovyban a nemzetközi tornákra jellemző klasszikus nyitó napot láthattunk, ennek megfelelően alakultak a mezőnyszázalékok, a lepattanók vagy akár az eladott/szerzett labdák aránya. Most, hogy a teljes mezőnynek megvolt a bemutatkozás és az azzal járó természetes drukk, ezek a területek várhatóan napról napra alakulni fognak. Az jól látható, hogy minden válogatott szakmai stábja rendkívül bő rotációt alkalmazott, hiszen a Challenger-tornák elsődleges célja az adott korosztályok megversenyeztetése.

A mérkőzés ÉLŐKÉPES közvetítése itt látható:

ÉLŐ: Csehország – Magyarország

Hirdetés