Hirdetés
3x3

Csehország és Kanada ellen zárja a csoportkört a 3×3-as világbajnokságon a magyar válogatott:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Csütörtökön két mérkőzést vív a bécsi 3×3-as világbajnokságon a magyar válogatott. 11 óra 25 perctől Csehország, majd 15 órától Kanada lesz a rivális.

Mint ismert, a magyar válogatott a nyitó napon 21-19-re legyőzte Mongóliát és 20-10-re alulmaradt az Egyesült Államokkal szemben. Mongólia legyőzésekor a mindössze két dobást hibázó Papp Dia 10, Böröndy Vivi 6 egységig jutott, míg Hegedűs Janka 4 és Pusztai Petra 1 pontot ért el. A pontgazdag találkozón távolról a négy kísérletéből három távoli dobást értékesített a magyar csapat és 15-11-re megnyerte a lepattanócsatát. USA hamar döntésre vitte a mieink elleni találkozót, de Papp Dia vezetésével a szerzett pontok számát a végére 10-re tornázta fel a magyar csapat és még ennek is lehet jelentősége.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Az első csütörtöki rivális Csehország, akik kellemes meglepetést okoztak kedden. Kanadát hosszabbítás után 20-18-ra múlták felül, míg Mongóliát 21-10-re kiütötték. Az izraeli világbajnoki selejtezőn is remeklő Kateřina Galíčková lépett fel vezérré. Kanada ellen és Mongólia legyőzésekor is 8-8 pontot ért el. Mindkét meccsen három távoli dobást értékesített. Galíčková mellett a másik három játékos tavaly az U23-as Nemzetek Ligájában együtt játszott és ezt az összhangot tudták kamatoztatni. Jó ritmusban pörgették a játékot, kevés eladott labdájuk volt – 5, illetve 2 – és a lepattanókat is kiválóan menedzselték. Sokat léptek előre a Nemzetek Ligájához képest.

Kanadáról már a csapatbemutatóban is kiemeltük, hogy egy évvel ezelőtt elképesztő sorozatban voltak. Világbajnoki döntőt vívtak, nyertek három FIBA 3×3 Women’s Series tornát. Diadalmaskodtak a WS konstancai szuperdöntőjén és aranyérmesek lettek az Amerika-bajnokságon is. Ugyanakkor jóval kevesebbet tudtak együtt készülni az idei világbajnokságra, mint az európai vagy az ázsiai gárdák. Ez egyértelműen érződött a csehek elleni nyitányon. Ezt követően viszont USA-t 16-13-ra legyőzték. Michelle Plouffe volt a legeredményesebbjük, mindkét meccsen 8-8 pontot ért el. Távolról rettenetesen gyengén dobott a nyitó napon Kanada. A csehek ellen 10 kísérletükből 1 lett sikeres, USA ellen 13-ból 1. Ezt jó lepattanózással, a ki nem kényszerített hibák számának minimalizálásával ellensúlyozták. Ezek tavaly is nagy erényeik voltak. Brutálisan összeszokott négyes, melyben kiemelkedő a kohézió. Egymás gondolatát is ismerik a játékosok, melyre rendkívüli módon építhetnek.

A csoportunk állása jelenleg:

A keddi eredmények

Kanada – Csehország 18-20 h.u.
Mongólia – Magyarország 19-21
USA – Kanada 13-16
Csehország – Mongólia 21-10
USA – Magyarország 20-10

A csütörtöki program

11:00 Mongólia – USA
11:25 Magyarország – Csehország
13:00 Kanada – Mongólia
13:25 Csehország USA
15:00 Magyarország – Kanada

A csoportból az első helyezett automatikusan negyeddöntős, a másodikak és a harmadikak keresztbe játszanak a B-csoport második és harmadik helyezettjeivel.

A képlet olyan szempontból egyszerű, ha a magyar válogatott mindkét mérkőzését megnyeri, akkor biztos továbbjutó, két vereség esetén pedig búcsúzik a tornától. Minden más esetben óriási számolgatásra van kilátás. Egy biztos, hogy továbbra is minden szerzett pontnak óriási jelentősége lesz.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés