Hirdetés
Archivum

Csehország legyõzésével biztosította helyét az Eb-n Belgium:

:

Hirdetés

A belga válogatott, melynek keretében a PEAC-Pécs irányítóját Julie Vanloo-t figyelhettük, 66-62-re legyõzte Csehországot az Eb-selejtezõk utolsó fordulójában. Ezzel a világbajnoki negyedik helyezett is biztosította helyét a jövõ évi kontinenstornán.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A belgák úgy fogadták a már továbbjutó cseheket, hogy egy gyõzelemmel biztos, de egy kis különbségû vereséggel is jó eséllyel Eb-résztvevõk lesznek. Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat, 10 perc után 14-12-re még a csehek vezettek. A második etapban Emma Meesseman (19 pont, 8 lepattanó) és Kim Mestdagh (14 pont, 7 lepattanó) vezetésével rákapcsolt Belgium. Ezt a szakaszt 21-7-re nyerték és ezzel a félidõben 33-21-re mentek.

A harmadik negyedben tovább nõtt a differencia a felek között. A belgák elõnye a 18 egységet is elérte, amivel eldõlni látszott a csoportrangadó. Stefan Svitek együttese azonban nem adta fel és a harmadik etap végére 50-41-re felzárkóztak. A záró szakaszban négy pontra megközelítette riválisát a cseh csapat, de a belga gyõzelem összességében nem forgott veszélyben. Julie Vanloo 23 percet töltött a pályán: 8 ponttal, 3 lepattanóval és 3 gólpasszal zárt.

Hirdetés