Hirdetés
Archivum

Csehország lesz az ellenfél az U20-as B-divíziós Európa-bajnokság záró napján:

:

Hirdetés

A magyar válogatott vasárnap 18 órától Csehország ellen játszik a 3. helyért sorsdöntõ mérkõzést a podgoricai U20-as B-divíziós Európa-bajnokságon. A találkozó gyõztese feljut az A-divízóba.

Csehország szombaton este a mieink után játszotta a saját elõdöntõjét és ezen 72-51-es vereséget szenvedtek Litvániától. Kicsit csalóka az eredmény, hiszen a félidõben még 1 ponttal Csehország járt elõrébb. A harmadik negyed végére 9 egységgel meglépett Litvánia, de a döntõnek a záró szakasz 15-0-s futása bizonyult. 54-47 után ugyanis a litvánok 69-47-re növelték az elõnyüket az utolsó két és fél perce érkezve. Innen Csehország számára már nem volt visszaút. A cseheknél Kopecka 11, Berankova 10 ponttal zárt.

A cseheket jól ismerhetjük, hiszen múlt vasárnap éppen ellenük nyitotta a tornát a magyar csapat. Az a találkozó kellemes meglepetést jelentett, hiszen válogatottunk magabiztos játékkal, támadásban kifejezetten jó formát mutatva aratott 72-57-es gyõzelmet. Azóta a csehek megnyerték a két középdöntõs találkozójukat, amellyel szintén biztosították helyüket a legjobb négy között. A cseh gárda Románia és Horvátország ellen könnyedén érvényesítette fölényét, a horvátokat 50, a románokat 23 ponttal verték. Ezt követõen némileg váratlan volt, hogy szombat este Litvánia ellen nem tudtak legalább egy szoros végjátékot kialakítani.

A cseh válogatottal kapcsolatban a torna beharangozójában leírtakhoz képest nagy változások nincsenek. A legjobbjuk ezen a tornán Petra Holesínska, akinek a játékában a tavalyi U18-as celjei Európa-bajnokság alapján benne volt ez a 17.2 pontos, 5.2 lepattanós átlag. A csehek rendelkeznek Szlovénia mögött a második legjobb mezõnyszázalékkal. Emellett szintén Szlovénia mögött a második legjobb tripladobók és a harmadik legtöbb lepattanót is õk szedik. Ezek azok a területek, amiket nagyon jól kezeltünk a múlt vasárnapi csoportmeccsen. Nem engedtük õket könnyen érvényesülni a festékben, sõt 41-36-ra nyertük a lepattanócsatát ellenük. Emellett kemény védekezéssel sikerült támadásban elbizonytalanítani õket, például 20 kísérletbõl mindössze 3 triplájuk ült.

A B-divíziós kontinenstornák lélektana teljeses más, mint az A-divízióban vagy éppen klubszinten bármilyen sorozatban. Itt nem szabad, hogy egy elveszített elõdöntõ után a csalódottság legyen úrrá a kereten, hiszen a bronzmeccsen a kitûzött cél ugyanúgy elérhetõ, mint a döntõbe jutással. Sokkal inkább érdemes úgy tekinteni a vasárnapi meccsre, hogy van még egy esélyünk feljutni az A-divízióba. Amire nagyon oda kell figyelni, hogy nem szabad úgy beragadni az elsõ negyedben, mint Szlovénia ellen. Az nem fér bele, hogy 10 perc alatt mindössze két mezõnykosarunk legyen. Szemmel látható volt, teljesen felõrölte a magyar csapatot, hogy végig futni kellett az eredmény után az elõdöntõben. Csehország ellen van egy pozitív élmény, amire lehet építeni. Ezért a meccsért dolgozott az elmúlt hónapban ez a csapat, meg kell próbálni élni az eséllyel.

Hirdetés