Hirdetés
Magyarország

Csehországban szerepel a TARR KSC Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerdán 19 órától a Levhartice Chomutov vendége lesz az Európa Kupa 4. fordulójában a TARR KSC Szekszárd.

Az Európa Kupában szerdán a csoportkör második köre kezdődik. Ennek megfelelően a két gárda már találkozott. A szekszárdi összecsapást 76-65-re nyerte a KSC. Sokáig emlékezetes találkozó volt, melyen  a 31-17-es negyedik negyedben fordítottak a mieink. Boros Julcsi 22, míg Sara Krnjic 16 pontot ért el. A siker értékét növeli, hogy az első negyed végén megsérült Ana Vojtulek és a kiválása ellenére tudta rendezni a sorait meccsen belül a Szekszárd.

A sérülések azóta is főszerepet játszanak a szekszárdiak életében. Ana Vojtulek, Miklós Melinda és Szücs Gréta nem játszhat Csehországban sem, a tervek szerint viszont Nikola Dudasova visszatérhet. Nincs jó sorozatban a Szekszárd, hiszen idegenben még nem nyert tétmérkőzést ebben a szezonban. Az Európa Kupában az Estudiantes és a Sassari otthonában maradt alul, míg a bajnokság a TFSE-MTK vendégeként.

Ha a nemzetközi mérkőzések statisztikáit nézzük, akkor minden nehézség ellenére szép egyéni teljesítményeket láthatunk. Jacinta Monroe 17 pont, 5.7 lepattanó átlaggal rendelkezik, míg Boros Julcsi 17.7 pont és 3 gólpasszal átlaggal. A fiatalok tapasztalatszerzését tűzte ki célul a KSC erre a nemzetközi szezonra és Julcsi elvitathatatlanul profitál ebből. Ki kell emelni Sara Krnjic 13.7 pont, 7 lepattanós átlagát. A 2018-as Európa Kupa szezon óta, amikor 13.1 pontot, 7.1 lepattanót jegyzett meccsenként, ilyen számokat nem produkált.

A csehek a szekszárdi fellépés óta két hazai Európa Kupa meccset vívtak, kikaptak a Sassari (70-80) és az Estudiantes (66-70) gárdájától. Ezen felül viszont a bajnokságban hozták a kötelezőt az Ostrava, a Turtnov és a Hradec Kralove legyőzésével. Ők nem hibázhatnak ilyen riválisok ellen, ha a Prágával, illetve a két brnói alakulattal akarják a lépést tartani.

Az EK-ban NaJai Pollard 15.7 pont, 7.7 lepattanós átlaga a papírformának megfelelő. Neki a tavalyi extra éve után egyértelműen vezérnek kell lennie. Ezért is marasztalta a klub minden erejével. A csapat híveinek Anna Rylichova szereplése kellemes meglepetés lehet. A 24 éves egykori korosztályos válogatott játékos 11.7 pont, 5.3 lepattanó, 2.7 gólpassz átlagot hoz első nemzetközi kupaszezonjában.

Zseljko Djokics, a TARR KSC Szekszárd vezetőedzője így foglalta össze várakozásait a találkozót megelőzően:

Most a legnagyobb gondunk az, hogy próbáljuk gyógyítani a sok-sok sérültünket, és ez rengeteg energiát felemészt – már három idegenbeli meccsen kellett nagyon rövid rotációval játszanunk, amit természetesen nem terveztünk be a szezon első szakaszára. Különlegesen fájó, hogy két külföldi is hiányzik, akiket nyilván húzóembernek szántunk, főleg a nemzetközi kupasorozat kapcsán jön rosszul, hiszen mindhárom eddigi Európa Kupa meccsünkről hiányzott Vojtulek és Dudásová is. Ebből fakad a másik nagy probléma, hogy az idegenbeli sorozat mellett ritkán tudunk edzeni, főleg nem 5-5 ellen, ezért sajnos az utóbbi időben észrevehető egyes játékosaimon az extra terhelés miatti fáradtság. A FIBA szünet előtt ez az utolsó találkozó, ezért arra készülünk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, és jó meccset játszunk.

Az szezon kezdetekor azért vállaltuk a nemzetközi szereplést, mert úgy gondolom, hogy az ilyen meccsek mindig jó lehetőséget biztosítanak a megmérettetésre, rutinszerzésre – szeretném, ha önbizalommal és hittel teli csapatot látni a pályán, mert ezek a meccsek azért vannak, hogy mindenki fejlődjön, és azt várom, hogy azok is bátran, harcosan lépnek pályára, akiknek eddig nem nagyon ment a játék. Csapatunkban nagyon sok fiatal van, akikre egyre többször hárul vezető szerep, tehát nekik is fontos, hogy kellőképpen reagáljanak a felmerülő problémákra, akadályokra, és hozzászokjanak a kiélezett szituációkhoz, az idegenbeli, sokszor ellenséges közeghez. Ezt a cseh túrát erre is jó lenne felhasználni, és utána a szünetben szeretném, ha rendeznénk egy kicsit a sorainkat, mert jelenleg a terveink végrehajtása helyett nagyon sokat kell improvizálnunk.

Hirdetés