Hirdetés
Archivum

Csehországban szerepelt a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton a csehországi Ostravában a Chance 3×3 Tour versenysorozat állomásán szerepelt a 3×3-as magyar válogatott. A magyar küldöttség két csapattal vett részt az eseményen, melyek második és harmadik helyen zártak. Gratulálunk!

 

2nd(inOT with 3 players) and 3rd place in Ostrava 🇭🇺💪🏼🏀 #whun3x3 #fiba3x3 #letsplay3x3

Magyar Nõi 3×3-as válogatott🏀 (@whun3x3) által megosztott bejegyzés,

A Whun_1-es csapat három játékossal, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra összeállításban szerepelt. A Whun_2-es együttest pedig Böröndy Vivien, Bozóki Bettina, Süle Krisztina és Tóth Cecília alkotta.

A tornára 10 gárda nevezett, melyeket két ötös csoportba osztottak a szervezõk. A csoportok elsõ két helyezettjei jutottak az elõdöntõbe. Az A-csoportba kapott besorolást a Whun_2-es csapatunk, mely mindegyik mérkõzését megnyerte és ezzel az ötös élén végzett. Ebbõl az csoportból egy gárda nem érkezett meg az eseményre, ellenük minden eredményt 21-0-val írtak jóvá a résztvevõknek. A Whun_1-es csapat a B-csoportban szerepelt, ahol 3 gyõzelemmel és 1 vereséggel a második helyet szerezte meg.

Az elõdöntõben a két magyar csapat egymás ellen mérkõzött. Itt végül a Whun_1-es gárda 21-17-es gyõzelmet aratott. A bronzmeccsen a Whun_2-es csapatunk 21-17-re legyõzte riválisát, így megszerezte a harmadik helyet.

A döntõ végletekig kiélezett küzdelmet hozott, ahol 3 fõvel felálló együttesünk mindent kiadott magából. A mérkõzés hajrájához közeledve a csehek kerültek elõnybe, de Ruják Nóra duplájával 20-20-nál hosszabbításra mentették a meccset a mieink. A ráadásban sikerült megszerezni a vezetést, de végül egy cseh dupla döntötte el a meccset és alakította ki a 22-21-es végeredményt.

Hirdetés
Hirdetés