Hirdetés
Archivum

Csehországban szerepelt a Gyõr:

:

Hirdetés

A JAKO-kupával folytatódott a felkészülési idõszak a közép-európai klubcsapatok számára. A hagyományos trutnovi felkészülési tornán a Gyõr mellett a KARA Trutnov, a VS Praha, a Pardubice, a Ruzomberok, a Valosun Brno, a Hradec Kralové és a Strakonice vett részt. A magyar együttes négy mérkõzést játszott, melybõl kettõt megnyert, köszönhetõen a napokban érkezõ légiós, Essence Carson 17.7 pontos átlagának.

Csütörtök hajnalban indult útnak a Gyõr a csehországi Trutnovba. Tapodi Péter ekkor a klub honlapjának nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a közösségépítés, Carson helyének a megtalálása és a csapat játékerejének felmérése lesz a feladat. A tavalyi bajnokság negyedikjétõl Simon Zsófia nem tartott a társaival, így a Gyõr 11 játékossal vágott neki a túrának. Ott volt viszont a csapattal Englert Orsolya, akinek a játékára még nem számíthattak a szakvezetõk.
 

Rögtön az érkezés után a hazai KARA Trutnov várt Semseiékre. A magyar csapat fáradtan mozgott, hibák is becsúsztak, így 3 negyed után már 13 pont volt a két gárda között.Az utolsó játékrészben a 16-16 pontig jutó Olajuwon és Carson vezetésével közelebb került a Gyõr, de fordítani már nem sikerült. A vége 81-77-es vereség lett.

A második meccsen a prágai egyetemi csapat, a VS Praha ellen kellett javítaniuk Tapodi mester lányainak. A prágaiak másfél negyeden át remekül tartották magukat, majd a szünetben már a Gyõr vezetett, a második félidõben pedig egy percig sem fogott veszélyben a gyõzelem. Carsson 18 pontjának és Semsei jó teljesítményének köszönhetõen 77-55-ös gyõri sikert jegyezhettünk fel.

A harmadik találkozón jött a cseh újonc, a Pardubice. Az elsõsorban a magyar játékosainak teret engedõ gyõriek már egy negyed elteltével 11 ponttal vezettek és a lefújás pillanatában végül 65-85 állt az eredményjelzõn. A mérkõzésen bár sok lehetõséget kaptak a magyarok, ismét Olajuwon és Carson bizonyult a legeredményesebbnek.

A csoportkör utolsó játéknapja körbeveréseket hozott, melynek köszönhetõen Tapodi Péter csapata a döntõbe került, ahol a második számú brnói gárda volt az ellenfél. A finálé fordulatos csatát hozott, melyben a Gyõrnek volt esélye elhúzni riválisától. A torna sorsa azonban szoros végjátékban dõlt el, ahol a pontosabb cseh gárda diadalmaskodott.

Tapodi Péter a klub honlapjának elmondta, hogy hasznosnak ítélte meg a tornát, melyen fáradt játékosaiból elõjöttek azok a rossz beidegzõdések, amiken az elsõ komoly meccsekig lehet változtatni. A gyõri szakmai stábnak körvonalazódhatott az elõre lépés útja is.


Eredmények

Csoportmérkõzések
Kara Trutnov – SEAT Lami-Véd Gyõr 81-77 (24-20, 24-20, 21-16, 12-21)
SEAT Lami-Véd Gyõr – VS Praha 77-55 (13-18, 26-18, 18-7, 20-12)
BK Pardubice -SEAT Lami-Véd Gyõr 65-85 (17-28, 25-20, 7-19, 16-13)

Döntõ
SEAT Lami-Véd Györ – Valosun Brno 78 -79 (17-22, 25-15, 20-20, 16-22)

Hirdetés