Hirdetés
Archivum

Csehországban vendégeskedett a kínai válogatott:

:

Hirdetés

A napokban három edzõmérkõzésen fogadta a világbajnokság házigazdája Csehország a kínai válogatottat. A két gárda változatos találkozókat játszott, egyszer az ázsiaiak, kétszer a hazaiak örülhettek.

Az elsõ mérkõzésen 71-75-ös vereséget szenvedett Csehország. Fordulatos összecsapás volt, a szünetben még 6 ponttal vezettek a hazaiak, de a harmadik és fõleg a negyedik 10 percben a cserék hatására megbomlott az egység a cseheknél, így vendég sikert könyvelhettünk el. Az elsõ játéknapon Ilona Burgrova (14 pont), Katerina Elhotova (12 pont) és Eva Viteckova (11 pont) emelkedett ki a vendéglátónál.

A második meccsen majdnem ismételte magát a történelem, 17-2-es rohanással indítottak a hazaiak, sõt a szünetben is még 37-26-ra vezettek, de a végére „csak” 3 pontot õrzött meg elõnyébõl Lubor Blažek hölgykoszorúja. A 70-67-es gyõzelem alkalmával Ilona Burgrova (14 pont) és Katerina Elhotova (12 pont) volt a legjobb a cseheknél. Eközben a kínaiaknál Chen Nan (13 pont) szállított klasszis teljesítményt.

A harmadik találkozón 73-68-as hazai siker született. Ekkor az elsõ negyed után még 5 ponttal vezetett Kína, de Veronika Bortelova (15 pont) és a 16 pontos Hana Horakova (Hana Machova) vezetésével fordított és nyert Csehország.

A beszámolók szerint Kína remek benyomást tett a szakemberekre. A kínai szakvezetés nagyon komolyan veszi a világbajnoki felkészülést, mivel válogatottjuk májusban az Egyesült Államokban WNBA csapatokkal is összemérte az erejét.

Hirdetés