Hirdetés
3x3

Csehországgal vív negyeddöntőt Debrecenben a 3×3-as válogatott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap 15 óra 50 perctől Csehország lesz a rivális a debreceni 3×3-as olimpiai selejtező negyeddöntőjében.

Mint ismert, a magyar válogatott szombaton este ugyan alulmaradt Olaszországgal szemben, de így is megnyerte csoportját és így a “B” jelű négyes második helyezettjére, Csehországra fordul a keresztjáték első körében, a negyeddöntőben. A csoportkör végén Földi Attila szövetségi kapitány röviden értékelt lapunknak, mely ITT olvasható.

A csehek a B-csoportban két vereséggel és egy győzelemmel – hármas körbeverésből győztesen kikerülve – szerezték meg a második helyet. Chilét és némileg meglepetésre Litvániát is megelőzték.

A csoportmeccseken a litvánoktól 21-19-re kaptak ki, Chilét hosszabbítás után 21-19-re verték. Zárásul pedig Kanadától 17-10-es vereséget szenvedtek. Már sokszor kiemeltük, de ez egy újabb példa arra, hogy sima vesztes meccsen is minden pont számít 3×3-ban. A 10 szerzett pontjuk ugyanis elég volt ahhoz, hogy egyetlen pontocskával megelőzzék a litvánokat, összetörve Kamile Nacickaitéék ötkarikás álmait.

Mint ismert, a csehek egy évvel ezelőtt a bécsi világbajnokságon kellemetlen meglepetést okoztak nekünk a csoportkörben. Akkor 17-14-re kaptunk ki. Kateřina Galíčková egymaga 11 pontot szerzett. Csapatszinten végül 10. helyen zártak az osztrák fővárosban, ami akkor számukra kifejezetten jó eredmény volt. A szezon végén az Európa-bajnokságon a 7. helyre értek oda, így – a WS versenyeken látott zökkenőktől függetlenül – összességében nem futottak rossz szezont.

A csapatbemutatónkban is kiemeltük, hogy vélhetően a szakmai stábjuk is hasonlóan értékelt, hiszen a világbajnoki résztvevő gárdából hárman lesznek itt Debrecenben. Galíčková mellett Alžběta Levínská és Anna Rylichová. A 167 cm magas, 24 éves Karolina Sotolovát váltotta a 180 cm magas, 34 éves Kateřina Suchanová. Vele szerkezetben és rutinban is némileg új irányt vettek.

Fotó: FIBA.Basketball

Suchanová 18 ponttal a csoportkörben a legeredményesebbjük volt, míg Galíčková 15, Rylichová 11 pontot ért el a három meccsen.

Ha jobban elmerülünk a számokban, láthatjuk, hogy csapatszinten 16.7 pontot átlagoltak. Az egypontosokat kereken 50%-al dobták, a duplákat 27%-kal. A teljes csapatrangsort nézve az egypontos mezőnyszázalékban 10. helyen zártak a csoportkörben, a távoli dobások átlagában pedig 8. helyen. Mindkét mutatóban megelőztük őket, mi az egypontosokat 55%-kal dobtuk, a duplákat 33%-al.

Váratlanul jól szedték a lepattanókat a csehek, egészen pontosan 51-et, ami a harmadik legtöbb. Mi 47-tel zártunk. Emellett mindössze 18 eladott labdájuk volt. Ez a hatodik legkevesebb, de ezen a téren mi is rendkívül pontosak vagyunk. A három meccsről mindössze 13 eladott rögzítettek a magyar lányoknál a statisztikai lapokra. Nálunk precízebb ilyen téren csak Kanada és Spanyolország volt.

Összességében Csehország nem rossz rivális egy olimpiai kvótáért zajló világverseny negyeddöntőjében, de ilyen szinten és főleg ilyen tét mellett már nincs könnyű ellenfél. Szurkoljunk együtt a lányoknak! Nagyon megérdemlik!

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Hirdetés