Hirdetés
Archivum

Csehországi torna után, kecskeméti szereplés és U23-as Nemzetek Ligája elõtt:

:

Hirdetés

Ahogy arról már beszámoltunk, a 3×3-as válogatottunk Csehországban szerepelt. Hét játékost két csapatra osztva vett részt az ostravai erõfelmérõn a magyar válogatott. Károlyi Andreát kértük egy kis visszatekintésre, illetve már a hétvégi kecskeméti tornáról és az U23-as Nemzetek Ligájának kezdetérõl is kérdeztük a szövetségi kapitányt.

Fotó: facebook.com/3x3ceskybasketbal/

Fotó: facebook.com/3x3ceskybasketbal/

A magyar válogatott Ostravában Whun_1-es elnevezéssel Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra összeállításban szerepelt, míg a Whun_2-es együttest Böröndy Vivien, Bozóki Bettina, Süle Krisztina és Tóth Cecília alkotta. A tornán a Whun_1-es gárda második, míg a Whun_2-es alakulat harmadik helyet szerzett.

„Pénteken utaztunk ki Csehországba, másnap három óra körül kezdtük a meccseket. Cseh csapatok alkották a mezõnyt, köztük a cseh felnõtt és U23-as válogatott.” – kezdte lapunknak a visszatekintését Károlyi Andrea.

„Annak a csapatnak, amelyik háromfõs összeállításban szerepelt rögtön az elsõ ellenfél a cseh válogatott volt. Mivel egy csapat nem érkezett meg, ezért kicsit felborult a program és gyakorlatilag 7 percünk volt felkészülni, ami idõ alatt nem sikerült bemelegedni. Ezt el is veszítettük ellenük. A másik csapat veretlenül nyerte a csoportját, így alakult ki az, hogy egymás ellen játszottunk az elõdöntõben. Ott sokáig a négyfõs csapat vezetett, de aztán a háromfõs fordított és megnyerték a meccset. Õk végül a döntõben hosszabbításban kaptak ki. Én azt gondolom, hogy öt meccset három emberrel lejátszva ez egy jó eredmény.” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Csehországba nem utazott el a csapattal Theodoreán Alexandra, aki még a moszkvai meghívásos tornán szenvedett kisebb bokasérülést. „Már teljes erõvel edz ezen a héten. Hétvégén nem akartuk terhelni a lábát, hogy jöjjön teljesen rendbe.” – fogalmazott Károlyi Andrea, aki azt is elmondta a lapunknak, hogy legközelebb Kecskeméten szerepel a magyar válogatott. „Erõs torna lesz a szlovák és a román válogatottal, két osztrák csapattal. Jó erõfelmérõnek ígérkezik.” – összegzett a szövetségi kapitány.

Fotó: facebook.com/3x3ceskybasketbal/

A hétvégén Franciaországba utazik az U23-as válogatott, hiszen kezdetét veszi a FIBA Fast Track program keretében az U23-as Nemzetek Ligája. A tavaly megismert lebonyolítással találkozunk idén nyáron is. Egy-egy helyszínen két különálló tornát bonyolítanak le. Franciaországba Böröndy Vivien, Pogány Vivien, Révész Boróka, Radócz Fanni összeállításban kel útra a sorozatban címvédõ magyar válogatott. Károlyi Andrea elmondta, hogy a keret tagja még Papp Klaudia és Jáhni Zsófia. Õk erre a hétvégére nem utaznak a csapattal.

Hirdetés