Hirdetés
Archivum

Csehországot is legyõzte, veretlenül tornagyõztes a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 76-64-re legyõzte Csehországot és ezzel veretlenül nyerte a Hradec Králové városában rendezett felkészülési tornát.

Fotó: CBF

Fotó: CBF

A két csapat összecsapása az elõzetes várakozásoknak megfelelõen a torna döntõje volt. A csehek a saját U20-as válogatottjukat nehezen, a románokat viszont magabiztosan, nagy különbséggel verték. Azért nem a torna utolsó mérkõzése lett ez a párosítás, mert a cseh köztévé sportcsatornája déltõl tudta élõben közvetíteni a találkozót. A szombati naphoz képest változás, hogy a szakmai stáb ismét számíthatott Nagy Dóra játékára.

Karolina Elhotova és Licskai Zsófia kosárváltása vezette fel a találkozót. Sokáig pontszegény játékot hozott az elsõ negyed, majd 9-6-os cseh elõny után Fegyverneky Zsófi találataival fordítottunk. Fegyverneky az elsõ negyedben egymaga 7 pontot szerzett. Az elsõ szakasz végén azonban egy triplával visszavették a vezetést a hazaiak. A 15-13-ról induló második negyedben sem változott a játék képe. Jellemzõen 1-2 ponttal a csehek vezettek, de mindig sikerült egyenlíteni. Elsõsorban a küzdelem dominált, mindkét szakvezetõ több felállást is kipróbált. A félidõ utolsó percéhez érkezve Fegyverneky értékesítet két büntetõt, aminek köszönhetõen 28-26-os elõnnyel fordulhattunk a szünetre.

A harmadik negyed elsõ hat percében 40-40-ig fej-fej mellett haladt a két csapat. Ezt követõen azonban Dubei, Licskai és Fegyverneky találataival 7-0-s sorozatot csináltak a magyar lányok, amivel 47-40-es elõnyt alakítottak ki. A negyedet azonban két cseh tripla zárta, így 47-46-ra zárkóztak fel. Az utolsó 10 percben válogatottunk fölénye érvényesült. Nem telt el 3 perc és 58-50-re léptünk el. Fegyverneky 9, Licskai 10 pontot jegyzett ebben a 10 percben. Krivacevic ziccere után az utolsó 5 percbe érkezve 64-52-nél a 10 pontot is átlépte a különbség. Innentõl kezdve nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A hazaiak távoli dobásokkal igyekeztek közelebb kerülni, de kevés sikerrel. A legnagyobb differencia Dubei büntetõje után 73-59-nél alakult ki.

A magyar válogatott jó játékkal és szép gyõzelemmel zárta az idei nyári összetartását. A 76-64-es sikerbõl Fegyverneky Zsófi extraklasszis teljesítménnyel, igazi vezérként 32 ponttal vette ki a részét, míg Licskai Zsófia dupla-duplát (16 pont, 10 lepattanó) ért el.

Eredmény
Magyarország – Csehország 76-64 (13-15, 15-11, 19-20, 29-18)

Statisztika

Hirdetés