Hirdetés
Archivum

Csillaghullás az EuroLigában:

:

Hirdetés

Kiélezett találkozókat és hatalmas meglepetéseket hozott a szerdai játéknap a nõi kosárlabda EuroLiga 7. fordulójában.

Az A-csoportban, a Pécs hatosában egy találkozóra került sor. Ezen kedvezõ eredmény született a magyar együttes szempontjából, miután a Mondeville hazai pályán sima vereséget szenvedett a Kassától. A mérkõzésen remekül kezdtek a gallok, az elsõ negyed végén már 23-11-re vezettek. A második szakaszban azonban fordítottak a vendégek és a szünetre 35-40-re szakadtak el riválisuktól. A harmadik és negyedik negyedben már esélyük sem volt a hazaiaknak. A vége 60-77 lett. A Kassa elsõsorban annak köszönheti biztos sikerét, hogy a Dupree (23 pont), Houston (19 pont), Zirkova (12 pont) nagy hármas mellé Kupcikova (11 pont) és Jalcova (10 pont) is felzárkózott.

Eredmény
USO Mondeville – Good Angels Kassa 60–77

A B-csoportban is egy összecsapást is rendeztek. Itt semmilyen számolgatásra nem került sor. A Fenerbahce 60-92 arányban diadalmaskodott a Gospic csarnokában. A horvátok most nem tudták olyan jól tartani az eredményt, mint Isztambulban. A szorosabb elsõ negyed után (21-30) hamar eldõlt a csata. A Fenerbahce keretébõl az összes nevezett játékos pályára lépett, négyen dobtak 10 pont felett. Közülük a legeredményesebbnek 19 pontjával és 12 lepattanójával Penny Taylor bizonyult. Vajda Anna 17 percet kapott és ez idõ 1 pont, illetve 5 lepattanó került a neve mellé.

Eredmény
Gospic-Fenerbahce 60–92

A C-csoportban teljes fordulót bonyolítottak le, melyen nem mindennapi eredmények születtek. A címvédõ Szpartak Moszkva továbbra sem tud idegenben meccset nyerni, miután a Galatasaray csarnokában hosszabbítás után 85-83-ra alulmaradtak. Nem mindennapi találkozó volt, szinte végig fej-fej mellett haladtak az együttesek. 24 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt 77-77-nél támadhatott a gyõzelemért a Galata, de csak egy súlytalan Augustus kísérletig jutottak, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban az isztambuliak domináltak és az utolsó 10 másodpercre 84-80-as hazai vezetéssel fordultak a csapatok. Már minden eldõlni látszott, amikor 5 másodperccel a dudaszó elõtt egy lehetetlen szögbõl kifordulva triplát dobott Jackson. Így az utolsó másodpercekre is maradt izgalom, de a Galatasaray nem engedte ki a kezébõl a sikert. A gyõztes csapat legjobbjai a 20-20 pontos Hodges és Fowles volt, de Augutus is 18 egységig jutott.

A Salamanca sem járt jobban. A spanyolok Kaunasban szenvedtek vereséget hosszabbításban. A litvánok nagyon bekezdtek a hispán listavezetõ ellen. A szünetben már 43-29-re vezetett a VICI Aistes, de a harmadik etap végére 2 pontra zárkóztak fel a vendégek. A negyedik szakaszban kiélezett csata folyt a pályán. 14 másodperccel a lefújás elõtt egyenlített a Salamanca, majd a litvánoké volt az utolsó támadás joga, de pontot nem szereztek, így itt is jött a ráadás. A hosszabbításban a hazaiak akarata érvényesült és bár az utolsó másodperekben még egy triplával egyenlíthetett volna a Salamanca, de ezt nem tették meg, aminek köszönhetõen második gyõzelmét is begyûjtötte a litván gárda.

A csoport harmadik meccsén Whalen, Elhotova és Milton-Jones parádéjával a Prága 78-58-re kiütötte a Tarbes-t.

Eredmények
Vici Aistes Kaunas – Halcon Avenida Salamanca 80–77 h.u.
ZVVZ USK Prága–Tarbes Gespe Bigorre 78–58
Galatasaray Medical Park – Szpartak Moszkva 85–83 h.u.

A D-csoport rangadóján a Bourges 58-55-re verte a Valenciát. Pierre Vincent csapata jó védekezéssel szinte megfojtotta a spanyolokat. A Valencia egyébként jól kezdte a mérkõzést, 10 ponttal elléptek az elsõ negyed végére. A Bourges azonban szívósan visszakapaszkodott, a szünetben már csak 3 pont volt a differencia, a harmadik negyedben pedig már vezettek is a hazaiak. Az utolsó 2 percbe 55-55-ös állás mellet fordultak a felek. A hajrában csak Miyem és Joens talált be, miután a gyenge napot kifogó valenciaiak képtelenek voltak pontosan célozni. A gyõztes csapatból ezúttal Miyem emelkedett ki.

A hatos másik meccsén az Orenburg végig vezetve 75-59 arányban verte a Brnót. A találkozón a 17 pontos és 14 lepattanót jegyzõ Tina Charles, illetve a nagy kedvvel játszó Becky Hammon emelkedett ki.

Eredmény
Bourges Basket – Ros Casares Valencia 58–55
Nagyezsda Orenburg–Frisco Sika Brno 75–59

Hirdetés