Hirdetés
Magyarország

Csirke Ferenc a PEAC-Pécs szezonkezdetéről:

:

Hirdetés

A DIGI Sport reggeli műsorában Csirke Ferenc, a PEAC-Pécs vezetőedzője volt a vendég.

Nyolc éven irányította a pécsi férfi csapatot Csirke Ferenc, mielőtt a PEAC vezetőedzője lett volna. “Edzéseken talán kicsit könnyebb, mérkőzéseken talán kicsit nehezebb. Olyan régóta nem vagyok benne a női vonalban, hogy ezt annyira össze tudjam hasonlítani. Az a lényeg, hogy most élvezem a munkát.” – mondta a két szakág különbségéről a szakvezető, aki értékes gondolatokat osztott meg arról a beszélgetésben, hogy miként látja a légiósok minőségét, szerepét a női és a férfi bajnokságban.

A hétvégi szekszárdi szezonnyitón a PEAC 87-76-ra maradt alul Szekszárdon. A pécsiek 75-71-ig látótávolságban követték a nagyobb célokat megfogalmazó riválisukat, de végül a fáradtság is közbeszólt. Csirke Ferenc vegyes érzésekkel értékelte a találkozót, miután a vereség ellenére pozitív visszajelzések is érkeztek.

“Nagyon fontos, hogy jól kezdjük a szezont. Kevés felkészülési mérkőzésünk volt és nagyon fontos, hogy a lányok lássák mit miért csinálunk. A mérkőzés visszaigazolja a munkát, könnyebben hiszik el, ha bejönnek a dolgok. Nagyon hiányzott Szücs Réka, aki reméljük a héten vissza tud kapcsolódni. Egy ilyen agresszív letámadós védekezés ellen irányító poszton hiányzott a rotációból. Sok energiát elvettünk azoktól a játékosoktól, akik fel tudják hozni a labdát és ez kiütközött a mérkőzés végén.”  – értékelte a szekszárdi találkozót a PEAC vezetőedzője.

Csirke Ferencet külön is kérdeztek Wentzel Nóráról, aki korosztálya egyik legígéretesebb játékosa és már idén sok lehetőségre számíthat. A szakember a fiatal játékos taktikai érzékét szeretné fejleszteni.

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbiakban:

 

Fotó: PEAC-Pécs Facebook

Hirdetés