Hirdetés
Magyarország

Csirke Ferenc értékelése az Európa Kupa selejtező visszavágója előtt:

:

Fotó: peacpecs.hu

Hirdetés

Magabiztos 17 pontos győzelemmel debütált nemzetközi porondon a PEAC-Pécs együttese. Az Európa Kupa selejtező párharc első mérkőzésén a pécsiek 70-63-ra győzték le az AS Niki Lefkadas csapatát, ezzel komoly lépéselőnybe kerülve a Pécsett megrendezésre kerülő visszavágó előtt.

Szeptember 29., szerda
18:00 NKA Universitas PEAC – AS Niki Lefkadas
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

A szerdán esedékes folytatás megelőzően Csirke Ferenc vezetőedzőt kértük, hogy értékelje a csapat nemzetközi szereplését, illetve, mondjon pár szót a TFSE-MTK ellen játszott első fordulós teljesítményükről. A szakember egyben a visszavágó előtti történésekre is kitért.

“Jól sikerült a múlt hetünk, hiszen idegenben harcoltunk ki komoly győzelmeket. Előszőr Görögországban sikerült – az Európa Kupa selejtező első mérkőzésén – nyernünk, majd Budapesten, a TFSE csapata ellen is győzedelmeskedtünk. Ez azért is nagy dolog, mivel a TF köztudottan nagyon erős hazai pályán, mi pedig eléggé fáradtak voltunk az utazásoknak köszönhetően.

Viszont pont ennek a fáradtságnak köszönhetően sajnos két játékosunk is sérülést szenvedett a TF mérkőzésen, ami csak a találkozó után derült ki. Mind Dudasova, mind pedig Marshall játéka kérdéses a szerdai visszavágón. Azt remélem, ha a holnapi nap folyamán nem is, de a hétvégi fordulón már pályára fognak tudni lépni.

A TF elleni mérkőzés óta leginkább a rehabilitáción volt a hangsúly. Úgy gondolom, hogy ezt a Görögországban kialakított 17 pontos előnyünket mindenképpen meg kell tartanunk, – amiben a hazai pálya előnye, illetve a pécsi szurkolók is biztos segíteni fognak – ha pályára fog lépni ez a két játékos, ha nem, győzni szeretnénk”

Fotó: peacpecs.hu

 

Hirdetés