Hirdetés
Archivum

Csodálatos pécsi siker a Kassa ellen:

:

Hirdetés

Életben maradtak a Pécs továbbjutási esélyei a nõi kosárlabda EuroLigában. A baranyai együttes már-már a klasszikus éveket idézõ összeszedettséggel és akarattal gyõzte le 75-72 arányban a Kassát. A pécsiek a második negyedtõl kezdve kezükben tartották az összecsapást és bár az utolsó percben jelentõs elõnyét leadta a csapat, okos és pontos büntetõzéssel összejött a gyõzelem. A pécsi csapat legjobbjai a 18 pontos Iványi, a 14 pontos Griffin voltak, de ki kell emelni a 12 pontot és egy kulcslepattanót szerzõ Nagy-Bujdosót is.

Nem mindennapi mérkõzés várt a Pécsre, a továbbjutási esélyek megõrzéséért le kellett gyõzni a jobb erõkbõl álló Kassát. A két alakulat Kassán már találkozott, ott a hazaiak fölényes, 18 pontos gyõzelmet arattak az utolsó negyedre elfáradó riválisuk ellen.

Ezúttal nem kellett sokat várni, hogy számottevõ különbség alakuljon ki a két együttes között. 5 perc alatt 4 – 12-re elléptek a vendégek az indiszponáltan kezdõ pécsiektõl. Szerencsére az elsõ negyed végére Fegyverneky és Iványi vezetésével sikerült 1 pontra faragni a hátrányát, ami mindenképpen bíztató volt a jövõre nézve. A hazaiaknak az is bizakodásra adhatott okot, hogy vírusfertõzése után vállalta a játékot Kelsey Griffin. Ráadásul az amerikai meglepõen érett produkcióval rukkolt elõ.

A második negyed elején nagyon ráérzett a ritmusra a Pécs és percek alatt sikerült is átvenni a kezdeményezést. A negyed felénél már 30 – 25-re ment Zseljko Djokics együttese. Sajnos a szünet elõtti hajrá nem a Pécsé volt, a Kassa negyedik legjobb dobója, Kupcikova vette kezébe az irányítást. A szlovák válogatott meghatározó embere 1 perc alatt 4 pontot szerzett. Az elõny pedig elfogyott. Houston duplája után 36-36-os állás mellett vonultak pihenni a csapatok.

A harmadik negyedekben eddig a pécsi hölgykoszorú nem volt éppen meggyõzõ. Ezúttal is a kassaiak kerültek lépéselõnybe, de szerencsére nem tudtak ellépni. Ehhez kellettek az egyébként kicsit kevesebbet vállaló Quigley szemfüles pontjai és Griffin pécsi pályafutásának elsõ nemzetközi porondon szerzett triplája. A negyed végén aztán Quigley és Ivanyi tripláival 5 pontos elõnyt alakított ki a hazai együttes.

A negyedik negyedben aztán az 5 pontból 10 lett. A Kassa nem tudott közelebb kerülni, fõleg azért, mert Houston olyan dekoncentráltan kosárlabdázott, mint tartalmas pályafutása alatt talán soha. Ilyen klasszistól ennyi pontatlanságot egy estén ritkán látni, de jó csapatnak van szerencséje és ezen az estén a Pécs, ebben az évadban elõször, igazán jó csapat volt. A baranyaiak hiába uralták azonban a találkozót, a végén izgulni kellett. Kicsit hamar örültek Iványiék, egy duplával és egy triplával 40 másodperccel a lefújás elõtt 72-70-re jöttek fel a vendégek. A hajrában azonban az egész meccsen remekül büntetõzõ pécsieknek helyén volt a szívûk, a szlovákok egyenlítési esélye elõtt ráadásul Nagy-Bujdosó leszedett egy remek lepattanót. A vége pedig 75-72 lett.

Remek meccs volt, melyen örömmel állapíthattunk meg, hogy mennyit fejlõdött a szezon elsõ nemzetközi találkozói óta Zseljko Djokics együttese. Mert ez a Pécs újra a klub hagyományaihoz méltó Pécs volt.


Eredmény

Pécs 2010 – Good Angels Kosice 75-72

Hirdetés