Hirdetés
Archivum

Csodálatos phoenixi fordítás:

:

Hirdetés

Nagy felelõtlenség ilyen korán leírni, de könnyen lehet, hogy az év mérkõzését láthattuk az éjszaka a WNBA-ben. A Phoenix Mercury elképesztõ izgalmak közepette verte a címvédõ Seattle Stormot és ezzel bejutott a nyugati fõcsoport döntõjébe. Keleten az Indiana 10 ponttal bizonyult jobbnak a New York Liberty-nél.

A Seattle Storm az elsõ mérkõzésen kiütötte a Mercury-t, amelynek semmi sem sikerült és kifejezetten bénultan játszott a címvédõ ellen. Ekkor nem volt olyan szakíró, aki Taurasiéknak komoly esélyt adott volna. Aztán eljött a második mérkõzés, ahol a Phoenix végig vezetve 9 pontos gyõzelmet aratott. Így érkezett el a két gárda harmadik összecsapása Seattle-ben, ahol a második szakasz elején már 29-11-re vezettek a hazaiak.

A különbséget a szünetre megfelezték a vendégek, így 20 perc után 39-30-nál, 9 ponttal járt elõrébb a Storm. A fordulatot a harmadik negyed eleje hozta meg, amikor Bird gyomorszájra kapott ütést egy palánk alatti csatában és két percre le kellett cserélni. Ekkor a Mercury vissza tudott jönni a mérkõzésbe és a negyed végjátékára 54-54-nél kiegyenlítettek. A harmadik szakasz utolsó másodperceiben Sue Bird egy tripával végül újra vezetéshez jutatta a csapatát.

A negyedik negyedben fej-fej mellett haladtak az együttesek. A Phoenix azt is elbírta, hogy 6 és fél perccel a rendes játékidõ vége elõtt Diana Taurasi hatalmas hiszti közepette kipontozódott. 14 másodperc volt vissza, amikor 75-75-nél Sue Bird egyenlített. Ezt követõen támadt a Phoenix: Penny Taylor vitte be a labdát, de a dobása leperdült a gyûrûrõl. A játékszer Candice Dupree kezébe hullott, aki 1 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt visszatette a labdát és ezzel 77-75-re nyert a Phoenix. A gyõztes csapatból Dupree 20, Penny Taylor és Diana Taurasi 19-19 pontot szerzett. A Phoenix ezzel az elmúlt öt évben negyedik fõcsoport döntõjére készülhet.

Az Indiana Fever Katie Douglas kivételes teljesítményével verte a New York Liberty-t. Douglas 21 pontot szerzett és szoros védekezésével megfojtott Cappie Pondextert, akinek 14-bõl mindössze 4 dobása volt sikeres. A Fever a szünetben 40-36-ra vezetett mindössze, majd a harmadik etap elején 3 percen át a New York nem talált be. Ez idõ alatt 49-36-ra léptek el a hazaiak. Innentõl kezdve a Liberty többször is felzárkózott, de fordítani nem tudott.

Eredmények

Indiana Fever – New York Liberty 72 : 62 (17:17) (23:19) (14:12) (18:14)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 az Indiana Fever javára.

Seattle Storm – Phoenix Mercury 75 : 77 (20:9) (19:21) (18:24) (18:23)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Phoenix Mercury javára.
 

Hirdetés