Hirdetés
Archivum

Csodát tett a Reyer Venezia, ledolgozta 20 pontos hátrányát:

:

Hirdetés

A Reyer Venezia lesz a Galatasaray ellenfele az Európa Kupa döntõjében. Az olasz csapat egy sokáig emlékezetes meccsen 80-57-re legyõzte a Hatay-t az elõdöntõ párharc visszavágóján. A velenceiek ezzel ledolgozták az elsõ meccsen összeszedett 20 pontos hátrányukat és bejutottak a fináléba.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az elsõ negyedben még nem úgy nézett ki, hogy az évad egyik legnagyobb fordítását látjuk. Pontszegény játékrésszel indult az összecsapás, melyen az elsõ találatot egy triplából még a Hatay szerezte. Az elsõ negyed végén ragadta magához a vezetést a Reyer Venezia, 10 perc után 14-10-es elõnyben voltak. A második etapot 8-2-vel kezdték az olaszok és ezzel 22-12-nél megfelezték a hátrányukat. Innentõl gyorsan nõtt a különbség, a legnagyobb hazai elõny ebben a periódusban 18 egység volt. A 40-23-as félidõben azt láthattuk a statisztikán, hogy az olaszok 45%-al dobtak mezõnybõl, míg a törökök mindössze 28%-al. A harmadik negyedet két velencei tripla vezette fel, ez lélektanilag döntõ pillanatnak bizonyult. Az egész európai mezõny tanulhatna a Reyer Veneziától, amekkora hittel és önbizalommal játszottak.

A harmadik etap közepén már 50% felett alakult a mezõnymutatójuk és 56-25-nél a 30 pontot is átlépte a differencia. Az utolsó 10 percnek 68-41-rõl vágtak neki a csapatok. A Hatay sem adta fel és kihasználva, hogy a hazaiak közel 5 percen át nem találtak be, 68-49-re felzárkóztak. Ezzel összesítésben a török csapat állt továbbjutásra. Innentõl kezdve a végjátékig nem alakult ki meghatározó különbség. A mérkõzésbõl 15 másodperc volt hátra, amikor 78-56-nál Courtney Paris két büntetõt dobhatott. Az elsõt értékesítette, míg a másodikat szándékosan kihagyta. Ebbõl nem lett pont és végül két hazai büntetõ alakította ki a végeredményt. Kezdõdhetett az olasz örömünnep. Az idei évad egyik legemlékezetesebb EK meccsét láthattuk.

A Galatasaray – Reyer Venezia döntõ párharc a tervek szerint április 11-én veszi kezdetét Isztambulban, míg a visszavágót egy héttel késõbb rendezik Velencében.

Eredmény

Reyer Venezia – Hatay 80-57 (14-10, 26-13, 28-18, 12-16)
Továbbjutott a Reyer Venezia 134-131-es összesítéssel.
 

Statisztika

Hirdetés