Hirdetés
Archivum

Csodát tett a Szekszárd!:

:

Hirdetés

Bravúros teljesítménnyel, Erica McCall nélkül 17 pontos hátrányt ledolgozva kivívta a továbbjutást az Európa Kupában az Atomerõmû KSC Szekszárd. Sokáig emlékezetes küzdelemben a szekszárdiak 86-60-ra múlták felül a lengyel Artego Bydgoszcz gárdáját és ezzel 146-137 arányban megnyerték a párharcot.

Betegségek, sérülések tizedelték az utóbbi idõben az Atomerõmû KSC Szekszárdot. Erica McCall nem tudta vállalni a játékot, de minimális idõt tölthetett a pályán Theodoreán Alexandra is. A szekszárdi csapat és a szurkolók azonban ilyen körülmények is hittek a sikerben, ennek pedig meglett az eredménye. Nem indult jól a mérkõzés, négy percen át nem találtak be a mieink és ez idõ alatt 6-0-ra elléptek a lengyelek. Ez összesítésben már 23 pontos hátrányt jelentett. Fride Eldebrink triplája jelentette az elsõ találatot a mieinktõl. Ekkor még nem tudhatuk, hogy a svéd klasszistól még további négy kulcsfontosságú sikeres hármas érkezik.

A KSC 9-8-nál fordított, majd az elsõ negyed végén 15-10-re vezetett. Lélektanilag rendkívül fontosnak bizonyult, hogy jól sikerült az elsõ szakasz hajrája. Önbizalmat adott, felpaprikázta a közönséget is és innentõl teljesen új mederbe terelõdött a csata. Nem telt el 5 perc a második szakaszból és a 8 pontot is elérte az elõny. A félidõt pedig 30-26 után 9-2-es futással zárták a mieink, ami 39-28-as mérkõzésállást hozott. A harmadik negyed közepén 52-34-nél ért el elõször olyan eredményt a KSC, amivel már összesítésben elõrébb járt riválisánál. Felrobbant a csarnok, fantasztikus hangulat uralkodott. Elsõsorban a védekezésben kellett keresni a bravúros eredmény kulcsát. Elég annyit mondani, hogy az elsõ meccsen sziporkázó Julie McBride-nak mindössze három mezõnykísérlete volt és ebbõl egy sem lett sikeres.

Rutinos játékosok alkotják az Artego Bydgoszcz keretét, akik mindent megtettek az esélyeik életben tartásáért. A harmadik szakasz végjátékát 10-5-re nyerték, amivel 62-48-ra visszajöttek. A záró szakasz elsõ találatát is õk jegyezték, így 62-50-re módosult az állás. A hosszabb kosárcsendet Abby Bishop törte, aki rögtön öt pontot jegyzett. Új lendületet kapott ettõl a KSC. Hiába kértek idõt a lengyelek, 5 perccel a vége elõtt 71-53-nál ismét olyan állást regisztrálhattunk, ami a mieink továbbjutását jelentette. Innentõl pedig már jellemzõen 20 egység felett menedzselte elõnyét az extázisban játszó Szekszárd. Természetesen Frida Eldebrink 23, Abby Bishop 17 és Gereben Lívia 15 pontját hangsúlyozni kell, de nem lehet egy-egy egyéni villanásra lebontani ezt a meccset. Az egész csapatot, a közösséget a szurkolókkal együtt, dicsérni kell. A tudásának, játékperceinek megfelelõen mindenki hozzátett ehhez a sikerhez.

A Szekszárd ellenfele a rájátszás harmadik fordulójában a Girona – MBA moszkva párharc gyõztese lesz.

Eredmény

Atomerõmû KSC Szekszárd – Artego Bydgoszcz 86-60 (15-10, 24-18, 23-18, 24-14)
Továbbjutott az Atomerõmû KSC Szekszárd 146-137-es összesítéssel.

Statisztika

Hirdetés
Hirdetés