Hirdetés
Archivum

Csodát tett a Valencia:

:

Hirdetés

A Valencia remek játékkal 80-76-ra verte az Egyesült Államok válogatottját.

Szerdán este Valenciában folytatódott az amerikai válogatott 2011-es európai turnéja. Az amerikai nemzeti csapat ezúttal Cappie Pondexter, Renee Montgomery, Sophia Young, Swin Cash, Tina Charles, Asjha Jones, Daniella Robinson és Brittney Griner összeállításban szerepelt.

Nagyon jól kezdett a Valencia és már az elsõ percektõl kézben tartotta az összecsapást. Az elsõ negyed végén 25-16-ra vezetett is a házigazda. A második szakaszra rendezték a soraikat az amerikaiak, felvették a ritmust és megkezdték ledogozni a hátrányukat. A szünetre így 40-39-re olvadt Natalia Hejkova együttesének az elõnye.

A döntõnek a harmadik szakasz bizonyult, amikor 41-41 után egy 14-0-s futással 55-41-re lépett el a Valencia. Az amerikaiak nem hagyták magukat és a harmadik etap végére 60-51-re csökkentették a hátrányukat. Geno Auriemma finoman szólva sem ideális szerkezetû csapata a negyedik negyedben nagyot küzdött, de fordítani már nem tudott. A Valencia remek játékkal 80-76-os gyõzelmet aratott.

A spanyol együttes legjobbja a 22 pontot és 7 lepattanót szerzõ Ann Wauters volt. Honti Kata 25 percet töltött a pályán és 9 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. Az amerikaiaknál ismét Brittney Griner remekelt, 22 pont és 8 lepattanó került a neve mellé.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült legyõzni az amerikai válogatottat. Elsõsorban annak örülök, hogy gyõzelemmel tudtunk bemutatkozni a hazai közönség elõtt. Innentõl kezdve azonban már elõre kell tekintenünk és még néhány részletet a helyére kell tenni a bajnokság, illetve az Euroliga rajtja elõtt.” – mondta a lefújás után Natalia Hejkova.


Eredmény

Ros Casares Valencia – USA Basketball 80-76
 

Hirdetés