Hirdetés
Archivum

Csodával javítani a siralmas összképen:

:

Hirdetés

Szerdán Salamcába látogat a MiZo Pécs 2010, hogy összemérje erejét a szombaton Valenciában diadalmaskodó Halcon Avenidával.

A találkozóról távolról süt a hazai gyõzelem, de ilyenkor szoktak a legnagyobb meglepetések születni, mondja a közhely. Ezúttal azonban nehéz vitatkozni ezzel a megállapítással, ha a Pécs a Gospic példáját követi, még siralmas sportformája ellenére is legyõzheti a spanyol együttest.

Elég sokat foglalkoztunk itt az oldalon a salamancai csapattal, amely nem véletlen, mivel az elmúlt két esztendõ legtudatosabban felépített és ami a legfontosabb, nem összevásárolt együttesérõl van. Ahol a kiváló spanyolok mellett, minõségi, de nem világsztár légiósok pattogtatnak, a kispadon pedig az a Jordi Fernández ül, akinek utánpótlás edzõként nem kis szerepe volt az elmúlt évek spanyol kosaras csodájának felépítésében.

A Salamancában továbbra is a magas posztokon bevethetõ légiós duó Sancho Lyttle és Le’Coe Willingham viszi a prímet, õk ketten nyerték meg a Gospic elleni összecsapást is (ketten összesen 43 pontot szerezve) és ami fontosabb a Valencia ellen is remekeltek, konkrétan döntõ tényezõnek bizonyultak.

Egy héttel ezelõtt a horvátok azzal tudták ellensúlyozni a 45-24-re elveszített lepattanó csatát, hogy nem engedték levegõhöz jutni a spanyolok kisembereit. Egész egyszerûen Lyttle és Willingham mellett csak Alba Torrensben volt pont. Ez a Halcon rosszabb koncentrációjából (tartalékolásából?) is fakadhat, de a Gospic egy „nyerhetõ” utat mutatott, már csak rá kellene lépnie a Pécsnek.

A két csapat novemberi összecsapásán a papírformának megfelelõen a spanyolok nyertek a pécsi csarnokban, de a találkozó után joggal bosszankodhatott a pécsi publikum, mivel a pályán nem mutatkozott meg a két csapat közötti különbség . A mindössze 70%-on mûködõ Halcon ellen reális gyõzelmi esélye volt a MiZo Pécs 2010 együttesének, amely így inkább saját gondjainak áldozata lett.

A találkozót szerdán 20:30-tól 25 országban élõben közvetíti az EuroSport2 és a Sport2 is élõ közvetítésben számol be az eseményekrõl.

Hirdetés