Hirdetés
Archivum

Csõdöt mondott az orosz támadójáték; bosszankodnak a britek:

:

Hirdetés

Három mérkõzést rendeztek csütörtökön a lengyelországi Európa Bajnokságon, melybõl kettõ végig szoros volt, a nagy rangadó a fehéroroszok és az oroszok között azonban hamar eldõlt.

Egy fordulatos, de pontszegény félidõ után a harmadik negyedben átgázoltak a fehéroroszok az orosz együttesen. A lefújás után letargikus hangulatban nyilatkozott Borisz Szokolovszkij és Maria Stepanova is. „A legnagyobb probléma a támadójátékunkkal volt. Változtatnunk kell valamit. A következõ feladatunk, hogy felkészüljünk a csehek ellen.” – jelentette ki Szokolovszkij, akinek a gondolatmenetéhez Stepanova is csatlakozott. „A fehérorosz együttesben nagyon jó a csapategység. Mi komolyan vettük a felkészülést, de sajnos nem állt össze a játékunk. Sok csapat van azonos szinten ezen a tornán. Senki ellen nem elég a fizikai fölény a gyõzelemhez, okosan is kell mellette játszani. Sajnos ez nem jött össze.”

A fehéroroszok a védekezésükre voltak a legbüszkébbek. „Nehéz mérkõzést tudhatunk a hátunk mögött, melyen a kemény védekezésünknek köszönhetõen nyertünk. Nagyon fegyelmezettek voltunk. A neheze azonban még csak most jön.” – jelentette ki Anatolij Bujalszki szövetségi kapitány. A fehéroroszok ikonja, Leuchanka egy érdekes kérdést vetett fel. „Ma szerintem mi jobban akartuk a gyõzelmet. Igazi csapatként játszottunk. Most úgy ment a játék, ahogy a világbajnokságon. Ha így folytatjuk, szép sikereket érhetünk el.”

A litván-brit csata emlékezetes küzdelmet hozott, mely után egybehangzóan úgy értékeltek a szakemberek, hogy a tapasztalat döntött. „Nagy-Britannia válogatottja egy jó csapat, amely veszélyes minden ellenfelére. Nekünk azonban nagyobb tapasztalatunk van az ilyen kiélezett nemzetközi mérkõzések tekintetében, mivel jóval több kontinenstornán szerepeltünk már.” – értékelt Algirdas Paulaskas, litván szövetségi kapitány.

Tom Maher, a britek szakvezetõje csapata hõsies játéka ellenére nem titkolta csalódottságát. „Természetesen csalódott vagyok, elvesztettünk egy olyan meccset, amit megnyerhettünk volna. Gratulálok Litvániának, a végén stabilabban játszottak és ezért nyertek. Julie Page egész mérkõzésen az egyik legjobbunk volt, de elkövetett egy nevetséges hibát, mert annyira igyekezett. Ez az egy hiba nagyon rosszul néz ki szegény Julie-nak, de attól még az egyik legjobbunk. Összességében három hatalmas hibát vétettünk az utolsó percben, ezen a szinten ezt nem lehet büntetlenül megtenni.”

Hirdetés