Hirdetés
Archivum

Csökken a látványsportokra fordítható taotámogatás mértéke:

:

Hirdetés

A 24.hu hírportál hívta fel arra a figyelmet, hogy változások jönnek a látvány-csapatsportok taotámogatása körül.

A hírportál tájékoztatása szerint nem haladhatja meg az 50 milliárd forintot a 2019/2020-as támogatási idõszakban a látvány-csapatsportok taotámogatása. Az errõl szóló kormányrendelet Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával a december 27-i Magyar Közlönyben jelent meg, Ennek értelmében milliárdos nagyságrendekkel csökken a korábbi évekhez képest az erre a célra szánt közvetett állami támogatás éves kerete.

A 24.hu portál összeállítása arra emlékeztet, hogy ugyan a 2018-as adatok még nem ismertek, de 2017-ben 93,6, 2016-ban pedig csúcsot jelentõ 113,2 milliárd forinttal gazdagodtak e forrásból a kiemelt sportágak. További változások is lesznek a taotámogatások tekintetében. Az összeget ugyanis elõre elosztják az egyes sportágak között. A hírportál összeállítása hangsúlyozza, hogy a sportági szövetségeknek január 15-ig kell beadniuk fejlesztési programjukat a sportért felelõs Emberi Erõforrások Minisztériumának, amelyet tájékoztatniuk kell arról is, mekkora összeget szeretnének saját sportáguknak az elérhetõ 50 milliárdból.

A megváltozó rendszerben az EMMI a tervezett ütemterv szerint február 15-ig teszi közzé a kormány elosztásról szóló határozatát. Emellett a 24.hu összeállítása szerint a minisztérium feladata lesz a minõségbiztosítási (benchmark) rendszer kialakítása is, amelyben rögzítik, hogy egyes jogcímeken mennyi támogatást lehet maximum jóváhagyni. Ezen kívül a sportszövetségi elnökségek is meghatározhatnak fejlesztési prioritásokat, ez alapján is dönthetnek az egyesületek kérelmeirõl.

Hirdetés
Hirdetés