Hirdetés
3x3

Csoportgyőzelem Belgrádban:

:

Hirdetés

Megkezdődött a belgrádi nemzetközi 3×3-as torna, melyen válogatottunk két csapattal szerepel. A délutáni programban Böröndy Vivi, Hegedűs Janka, Papp Dia és Tóth Orsi négyese lépett pályára. A mieink megnyerték a csoportjukat, de Papp Dia bokasérülést szenvedett.

A magyar csapat Lengyelországot 17-9-re múlta felül. Az első percekben fej-fej mellett haladt a két gárda. Az első megszakítás 6-4-es előnyünkről jött el. Ezt követően robbantottak a mieink és 11-4-re léptek el. A különbség 17-7-nél már a 10 pontot is elérte. A győzelem nem volt kérdés, de a sikert egy sérülés beárnyékolta. A mérkőzés utolsó másodperceiben egy betörést követően rosszul fogott talajt Papp Dia, akinek ekkor a bokája sérült meg. Mielőbbi gyógyulást kívánunk!

A második találkozóra Románia ellen három fővel csere nélkül állt ki csapatunk és fordulatos küzdelemben 21-20-ra maradt alul. A románok a mérkőzés elején 6-3-as előnyre tettek szert. Böröndy Vivien ponterős játékával felzárkózott és 10-8-nál a vezetést is átvette a magyar együttes. Ezt követően Hegedűs Janka vette át a főszerepet támadásban és pontjaival sokáig őrizték kisebb előnyüket a mieink. Az utolsó két percbe érve felzárkózott Románia, majd 20-19-nél a vezetést is átvette. Mindkét csapat támadhatott a győzelemért. A magyar lányok egypontossal 20-20-nál egyenlítettek, de a következő támadásból a románok lezárták a meccset.

A magyar csapat 1 győzelemmel és 1 vereséggel zárta a csoportkört. A B-csoport harmadik mérkőzésén Lengyelország 21-8-ra győzte le Romániát. Ez azt jelentette, hogy hármas körbeverés alakult ki és a 37 szerzett pontjának köszönhetően a mieink az élen fejezték be a csoportküzdelmeket. Az ellenfél a szombati negyeddöntőben a D-csoport második helyezettje lesz. Abban a négyesben Ausztria, Szerbia U23-as válogatottja és Románia második csapata szerepel. A mérkőzéseket az esti programban rendezik.

Eredmények

Lengyelország – Magyarország 1 9-17

A magyar válogatott pontszerzői: Papp Dia 6, Böröndy Vivi 4, Hegedűs Janka 4, Tóth Orsi 3.

Románia 1 – Magyarország 1 21-20

A magyar válogatott pontszerzői: Böröndy Vivi 9, Hegedűs Janka 8, Tóth Orsi 3.

A torna esti programjában követhetjük Farkas Petra, Jáhni Zsófia, Révész Luca és Tóth Franka négyesét. 18 óra 40 perctől Mongólia 2, 19 óra 40 perctől Lengyelország 2 lesz a rivális.

ÉLŐKÉPES KÖZVETÍTÉS ITT

Hirdetés