Hirdetés
3x3

Csoportgyőztes és elődöntős Debrecenben a magyar válogatott

Magyarország - Észtország 13-10

FIBA 3x3 olimpiai selejtező
Magyarország, Debrecen

Magyarország: Papp Dia 2, Theodoreán Alexandra, Medgyessy Dóra, Cyesha Goree 11.

Észtország: Anna Gret Asi 3, Kadri-Ann Lass 2, Merike Anderson 4, Jane Svilberg 1.

Fotó: Tóth Zsombor

Hirdetés

Második mérkőzését is megnyerte a debreceni olimpiai selejtezőn a magyar válogatott. A mieink 13-10-re győzték le Észtországot és ezzel a B-csoport élén végeztek. Ez azt jelenti, hogy a magyar csapat egyenes ágon az elődöntőbe jutott a tornán.

A Hollandia elleni sikert követően nem sok idő maradt a regenerálódásra. Alig háromnegyed órával később újra pályára léptek a mieink. Az ellenfél Észtország volt. Cyesha Goree büntetőjével kerültünk előnybe. Az észtek egyenlítésére Papp Dia válaszolt, ennek megfelelően 2-1-nél ismét előrébb jártunk. Ellenfelünk erre is gyorsan felelt, de Goree villanásai révén a harmadik perc kezdetén 4-2-re mentünk. Kapaszkodott Észtország egy ziccerrel, de remek összjáték után Goree negyedik pontjával 5-3-re elszakadtunk és első megszakításhoz érkezve.

Fotó: Tóth Zsombor

Miután visszatértek a pályára a felek, 5-3-nál befagyott az eredményjelző. Másfél percig nem találtak be a csapatok. Ahogy teltek a másodpercek, egyre nagyobb tétje lett annak, hogy ki tud innen támadásban új lendületet venni. Goree révén a mieink szerezték az első találatot és ezzel 6-3 állt az eredményjelzőn. Gyorsan szépítettek az észtek, de Papp Dia gondoskodott arról, hogy megmaradjon a 3 pontos differencia a mérkőzés feléhez érkezve. Ezt a különbséget Goree növelte tovább. 8-4-es állásnál azonban újabb kisebb kosárcsend következett. A második játékmegszakítás előtt a hazánkban légióskodó Kadri-Ann Lass talált be, így 8-5-ről vonultak a pihenőre a csapatok.

Fotó: Tóth Zsombor

Miután folytatódott az összecsapás, az észtek szerezték az első találatot. Goree két büntetőjével azonban 10-6-nál visszaállt a nagyobb különbség. Az utolsó két percbe érkezve ellenfelünk egy duplával újra nyílttá tette a meccset. A döntő akciót Goree vitte véghez, aki ellen a palánk alatt szabálytalankodtak. A labdát így is a gyűrűbe juttatta és még két büntetőt is dobhatott. Mind a kettő cél ért, így 13-8-ra elléptünk. Alig több, mint egy perc volt hátra. Az észtek nagyot harcoltak és egy pillanatig nem adták fel. Fél perccel a vége előtt 13-10-re felzárkóztak. Közelebb azonban nem kerültek. A magyar válogatott 13-10-es győzelmet aratott és ezzel veretlenül megnyerte a B-csoportot. Ez azt jelenti, hogy a magyar csapat egyenesen az elődöntőbe jutott a debreceni olimpiai selejtezőn.

Fotó: Tóth Zsombor

Hirdetés