Hirdetés
3x3

Csoportgyőztesként elődöntős a magyar válogatott a 3×3-as olimpiai selejtezőn:

:

Fotó: Girgász Péter / FIBA.Basketball

Hirdetés

A Hongkongban zajló 3×3-as olimpiai selejtezőn szombaton zárult a csoportkör. A mieink ugyan 20-17-es vereséget szenvedtek Egyiptomtól, de így is megnyerték a csoportot. Vasárnap 9 óra 30 perctől az elődöntőben Azerbajdzsán lesz a rivális.

Az A-csoportban szempontunkból egyszerű volt a képlet. Egyiptom elleni győzelemmel vagy 12 pontnál kisebb különbséggel elszenvedett vereséggel biztosan továbbjutó volt válogatottunk. A csapatunknak ezúttal nem jött ki a lépés és 20-17-re alulmaradtak. A 17 szerzett pont azonban nagyon sokat ért. A csoport első helyét csak úgy vehette volna el tőlünk Lengyelország, ha 22 pontot érnek el Hongkong ellen. Szerencsére ezt nem tették meg, 17-7-re nyertek és ezzel Egyiptomot megelőzve a magyar válogatott mögött másodikak lettek.

A B-csoportban Hollandia mindkét mérkőzését megnyerte szombaton, így bebiztosította első helyét a négyesben. Azerbajdzsán ugyan megszenvedett Mongóliával, de végül 13-12-es sikert arattak. Befutottak a második, még elődöntőt érő helyre.

Vasárnap a csoportok első két helyezettjének keresztjátékával, majd a döntővel zárul a torna. Amelyik csapat mindkét meccsét megnyeri, olimpiai kvótát szerez.

Eredmények és a csoportok végeredménye

A-csoport

Egyiptom – Magyarország 20-17
Lengyelország – Hongkong 17-7

B-csoport

Hollandia – Chile 16-13
Azerbajdzsán – Mongólia 13-12
Chile – Mongólia 21-15
Hollandia – Azerbajdzsán 15-11

A vasárnapi program

Elődöntők

9:30 Magyarország – Azerbajdzsán
9:55 Hollandia – Lengyelország

11:35 DÖNTŐ – mérkőzés az olimpiai kvótáért

Hirdetés